07 april 2012

Glad Påsk, såklart : )

Vill fira in påsken med en av de bästa minianimationerna från Disney. Känns passande eftersom att vi ändå kör Disney vid jul.
Personligen är jag barnsligt förtjust i handtecknat istället för data animerat. Sen är jag barnsligt förtjust i påsk också. Som barn var det alltid så roligt att få själva påskäggen, nu menar jag inte godiset inuti, utan själva ägget. Dels fanns de där klassiska tecknade, men mormor brukade alltid ha färgade, genomskinliga i plast eller glittriga till mig och mina bröder. Påsken är en högtid som jag förknippar med henne, då vi ofta träffades då. vi bodde ju uppe i Dalarna och hon i Stockholm. Många gånger for vi ner från ett snöigt Mora och möttes av "nästan-vår" hos henne, så det blev en verklig transition från icke-grönska till grönska.

Själv ska jag ta med mina barn till deras mormor idag, dock inte lika långt men några mil i bil blir det. Själv ska jag avstå påskgodis då jag siktar på att få någon sorts fason på min lekamen. Att bero på lekamen, min djupt kristna kusin skrev att vi skulle inte glömma bort varför vi firar påsk. Med det avses en god man död och det budskap han ville att vi skulle få.

Men för mig är påsken mer än Jesus död måste jag tillstå. Den är rent mental porten till våren för mig. Nu kan jag börja sätta mer fröer, nu vet jag att saker blommar på min gård. (Blåsipporna har tittat upp). Och i livets stora cirkel så förnyas allt växande. Kanske det inte är så långt ifrån vad den gode mannen ville säga, det finns alltid en chans till något nytt, till ett nytt liv om ni vill det. Välj det som berikar era liv, det goda för var och en som får oss att växa som människor. Jag tror att det är individuellt. För jag tror att det som räknas i våra liv är viljan att göra gott och att få det resultatet att växa och sprida sig som fruktbara frön.

Eide pak mobārak, Sùk săn wan èet-dtêr, Hyvää Pääsiäistä, Joyeuses Pâques and Happy Easter!




8 kommentarer:

  1. Svar
    1. Jag måste erkänna att jag inte riktigt kommit dit än Hannele : ) Glad påsk i efterhand

      Radera
  2. Glad Påsk till er också ifrån oss här i byn!! <3

    SV: Mmm brukar bli en del fryst här också..men sylt, mos och saft kokar jag och förvarar svalt..har lagt in en del plommon också.. Svamp och nässlor har torkats.. Går ju konservera på många olika vis.. Skoj att lära sig mer.. =)

    Ja nu har jag mer än lovligt ont i kroppen men ateeljen blir fin..du/ni får komma och speja nåt tag.. ;) hehe..

    Imorgon skall jag nu förhoppningsvis hinna lägga ut mitt nästa återbruksprojekt också..riktigt nöjd med resultatet.. ;)

    Kraaaam
    Sanna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, kul i alla fall att det blev atelje. Jag tycker att du kämpar på bra tjejen!

      Radera
  3. Jaadu Anna, jag är beredd att hålla med dig där om att de mer är ingångsporten till våren än om jesus död och återuppståndelse, för mig, firar vi in påsken med mat och goda vänners lag, för att sedan välkomna våren!
    Men olikt dig så är inte påsken en favorit, i år har jag inte ett enda påskpynt i huset. de ända som finns är några videungaskvistar på farstubron =) tillräckligt om du frågar mig ^^
    kram kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Påskpynt, vet du jag tror påskmust räknas dit. Så om ni hade det är du home safe ; P

      Radera
  4. inte ens de hade vi! :D va har de här vart för en påsk egentligen! haha

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hm, du hade ju kunnat klä ut dig till påskkyckling....för att muntra upp Adde menar jag ; P

      Radera