11 augusti 2013

Oslo del 2

Tyvärr knäppte jag inte kort på alla hus jag blev förälskad i när vi var i Oslo. Så mycket minne har inte min iPhone helt enkelt. Så många vackra gamla byggnader. Men vissa nya var verkligen inte helt fel. Min tonåring blev alldeles salig när vi såg nya operahuset. Jag klandrar henne inte. Himlen började mörkna av ett oväder som hotade kvällen.
Byggnaden är ett mästerverk. Taken sluttar lite omlott och man är välkommen att gå där. hur högt upp man vill. Jag brukar inte gilla modern byggnadskonst, men inga regler utan undantag. Vi hade dessutom turen att komma en dag då staden hade musikfestival. Högst upp kunde man se över flera scener och lyssna på musik.
Från uteserveringen ser man mer konst, hamnen och lugnande vatten. Som jag sa till minstingen när hon och jag satt där en stund..."livet blir knappast bättre än det här, perfekt".
Tidigare på dagen när solen stod högt såg jag ett äldre par som åt Ben & Jerry's kulglass. Jag fick lov att fråga var himmelriket låg : ) Väldigt nära visade det sig.
Man måste bara respektera ett ställe med moln uppe i taket och som serverar glass samtidigt.
Yeah, life is good!
Från Akershus fästning upplever vi Summer in the City.2 kommentarer:

  1. Eller den här ;) https://www.youtube.com/watch?v=PMq8qc9NxfQ

    SvaraRadera
  2. Regina regerar : ) Hon hade kunnat fått ge mig pianolektioner anyday
    ; D

    SvaraRadera