01 oktober 2013

Var Dag

Vissa dagar är så här:
...fyllda av lek, även för stora barn och barnsliga vuxna.
Andra dagar är fyllda av fyller år:
Min mamma och syster fyller år med två dagars mellanrum, så nyss var det Falun en dag och Västerås nästa.

Tyvärr känns en del dagar så här:

Det är de dagar jag är liten och trött, inte särskilt stor eller stark. De är de dagar som jag påminns om att jag bara är en människa och jag har bara två händer. Jag kan inte trolla, inte väcka döda eller utföra mirakel. Jag kan inte ens tro att mirakel kan ske då.
De ensamma dagarna.
Då jag helst vill vara ifred.
Det är de dagarna jag vill flytta, rymma eller bara vara någon annanstans. Lämna Mora i backspegeln. Ändra den utlagda kursen. Vidga mina vyer, ta familjen till något annat ställe och bara börja om. Fast det var ju de där andra dagarna då solen skiner också.5 kommentarer:

 1. Va?! Mumin! Hattifnattar!! WTF :o

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja allt som saknas är stora Mårran : ) Det är en stig som en kvinna i Östnor "ställt" i ordning för att barn i byn ska kunna gå. Ca 350 m, jättemysig. Tydligen kompletterar hon med figurer då och då. Det är hinderbanor och traktordäck uppställda (målade) längs med banan. Mycket inspirerande att någon lägger ned så mycket omsorg och energi för att få barn att röra på sig. Hedervärt....och jag menar - Mumin, alla som inte är Daniel måste väl vilja gå? (Fast uppriktigt sagt är det mest troll men jag tänker att muminfamiljen är ju troll så då fick de vara med.)

   Radera
  2. Men shit vilket bra initiativ!! Heja Östnors-kvinnan!

   Radera
 2. Svar
  1. Visst är det Hannele, jag börjar nog bli lite cynisk för jag märker att jag reagerar med större förvåning över att en människa tar egna, fina initiativ för att göra något bra för någon annan än tvärsom. Det är såna här gånger jag känner att det finns hopp om människorna : )

   Radera