06 februari 2014

Inspirerad

Yo-Yo Ma spelar cello (Bach) så jag ryser och jag skissar. Eller målar akvarell. Bra dag hittills. Efter allt bild-arbete går jag och stämmer gitarren som inte blivit stämd på över ett halvår. Har man inte spelat på ett tag gör det riktigt ont i fingertopparna, tänk vad man glömmer såna småsaker.

Inser till min förvåning att de här "avslappnande" aktiviteterna gjort att jag har fått lite ondare i nacken. Konstigt att man spänner sig så mycket när man ska måla små, små detaljer eller hur axlarna åker upp när man knäpper på gitarrsträngar.
Har dessutom lärt tonåringen världens mest avkopplande patience - pyramiden. Min kära Modesty Blaise-kortlek. Särskilt drottningarna tycker jag om.
Fick till och med en sats kakor bakade igår. Inbillar mig att de blir nyttigare....bara för att jag har havre i dem. Hrm, ändamålen helgar medlen. Jag kan väl få tro det för de är ganska goda.

Annars lyssnar jag på Q-tip sjungandes "I left my wallet in El Segundo", jösses finns det någon mer än jag som en minns A Tribe Called Quest? Så länge någon minns vad som fanns så finns det.

2 kommentarer:

 1. hej vännen. känns avkopplande och fint där trots det onda. tillsätt lite gymnastik för uppmjukning så låter det som ett finfint recept på en dag. så alldeles för länge sedan jag målade. hade mina händer runt en kortlek också för den delen. du inspirerar..

  kramar Lycke

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej du, hoppas patiencen gick ut ; D Blev inte så mkt gymnastik i ärlighetens namn. Maken fick massera lite istället. Nu funderar jag mest på vilka motiv jag ska välja härnäst.

   Radera