06 maj 2014

Valborgsveckan

Sa jag att det var mycket förförra veckan, med påsklov? Då hade jag förträngt förra veckans schema. Novas klass skulle ha hand om ett Valborgsarrangemang, det var möten, och en tävling under helgen. Sen var det pollen....typ björkpollen. Det sista hade jag inte tagit med i beräkningen, för precis som Stockholmsfolkets överraskning över snön varje år så lyckas jag förtränga pollen. Nämnde jag en förkylning ovanpå det.

Det var hektiskt, och trots det blev det helt ok. Jag behövde ju bara stå i iskallt valborgsväder med småregn i två timmar för min man tog de andra sex timmarna eftersom att jag var sjuk. Men barnen hade kul. Och klassen fick lite pengar till framtida resa.

Helgens hiphoptävling skulle jag inte ha missat för något. Den sista för säsongen och några av våra äldsta dansare hade sin sista omgång med danceteamet. Så jag lekte lagledare trots att jag inte var superpigg. Tack och lov.
För ser ni den unga damen i svart på prispallen. Det är vår överlyckliga Decibel som tog sin första silverpokal. Jag blir alltid glad när "våra" barn känner att det har gått bra, eller när de får välförtjänta pallplaceringar. Men extra tårögd blev jag när de ropade upp lilla frökens namn.

Så var det lite tvångsbakning under veckan. Dels till Valborg, men också till årsmötet för dansföreningen. Det kändes segt först sen började jag experimentera lite, tack vare tidningen "Hembakat" som är en guldgruva.

Steg ett; gör glasyr på ett papper och frys in det medan du gör rulltårtesmet.
För när du sen drar över smeten, gräddar fem minuter och vänder fram sidan där du lagt glasyren ser det ut så här:


Min syster säger paket, jag säger stiliserade Tardisar. Det var inte helt lätt att spritsa ur en plastpåse, men ni förstår potentialen på vad man kan göra med en rulltårta mönstermässigt.
Men det är lite viktigt att man minns att alla tecken måste spegelvändas annars blir det så här:
M&M fast med "och"tecknet bak och fram. Tur att vanliga m&mgodisar är svåra att krångla till.4 kommentarer:

 1. Klart man blir glad att se sina barn på prispallen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skulle ljuga om jag sa något annat. Det var svårt att dölja glädjetårarna så det struntade jag i : D

   Radera
  2. (vinterkappan ska behållas till Valborg)

   Radera
  3. (du har förmodligen helt rätt i det....påskens värme lurades lite)

   Radera