03 juli 2014

Nervös

Lite nervös. Ska göra något jag inte gjort på länge. Umgås med "riktiga" vuxna i ett festligt sammanhang. Bara några timmar kvar och jag kommer att le och vinka som om att jag gjorde sånt dagligen. Är lite rostig. Lärare, arbetsteraputer och superpräktiga mammor som inte låtsas vara vuxna. Såna som lagar lunch, middag och fixar rutiner. Och sen jag.

Men det är för en god sak. Jag gör det för någon jag tycker om, även om hon är väldigt olik mig. Så nu ska jag improvisera för jag har inte regnkläder, riktiga underställ och vi ska vara ute ganska mkt i ett regnigt Mora. Ska försöka skjuta bort tankar på att tonåringen går omkring och ser ångestfylld, sitter och snyftar vid matbordet just nu, och ska lita på att pappan grejar allt när inte jag är hemma. Det kommer att serveras alkohol. Frågan är om jag borde ta emot det, eller om det kommer att sluta att jag i min nervositet dansar på bordet innan kvällen är slut?

Så jag lyssnar på musik, tittar på min fina almanacka som min lillasyster nyss gav mig. Visst halva året har gått men vem tackar nej till en TNBC-grej?
Mittuppslaget, tjugo år sedan The Nightmare Before Christmas släpptes.
Juli. Så jag tittar på den och tänker på att frasen "var dig sjääälv bara" inte fungerar i alla sammanhang. Ibland så måste man anpassa sig lite efter normer man inte riktigt är helbekväm med. I går sken solen. I dag är det bara regn hos mig.


2 kommentarer:

  1. (jag behövs, för jag är inte perfekt men får andra att känna sej perfekta :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ett fyndigt sätt att se på saken. Ska jobba lite mer på självkänslan. Fånigt egentligen att vilja bli accepterad av människor som man tror skulle ogilla ens personlighet. Det gick ändå rätt hyfsat.

      Radera