03 januari 2011

Lite kultur

Kan klart konstatera att första lästa boken det här året toppar förra årets första bok som var Macbeth. I två dagar har jag sträckläst Neil Gaimans American Gods och njutit av det. Gaiman, kanske mest känd för Stardust och Coraline här i Sverige, har en ovanlig stil som påminner om Douglas Adams i påhittighet men närmar sig mörkret hos Stephen King i många aspekter. Efter att ha läst Neverwhere , som jag i och för sig gillade, så kände jag att jag ville se om han kunde skriva mer bokaktigt. Detta då min största invändning mot Neverwhere att det kändes lite som att läsa en film, vilket det nästan var (tydligen tv-serie). Jag som läst mycket mytologi kände att det var dels roligt att se dessa inslag lockas till till, men dels tog det bort lite överraskning moment. Men jag är helt nöjd, kommer att fortsätta läsa fler böcker av denne engelsman.

Sen såg jag sista Narnia filmen igår med Decibel, maken och en annan barnfamilj. Jag hade ställt in mig på att den skulle vara otroligt dålig. Men som vanligt när man gör så blir filmer bättre. Ibland får man tänka på att vuxna som recenserar barnfilmer sällan delar barnens åsikter om vad som är bra eller dåligt (lite som med recensenter och oss sci-fi/fantasy fans) och är man lite omogen som jag har man en viss behållning av filmen. Bättre än tvåan var ett omdöme igår. Själv hade jag aldrig (sant) gått på 3D så det var också ganska roligt.

Kritiken då? Jaaa, kan det vara den uppenbara kristna propagandan som lyser igenom? 

Idag börjar allvaret igen, ska skriva lite och fila på uppsatser igen, blä. Vill hellre baka eller pyssla men vad är en bal på slottet ?

1 kommentar:

  1. SV: Ja tyvärr är det mesta i klädväg riktigt dyrt, men jag skall satsa på att fixa upp loppiskläder i första hand bara jag tappar lite kilon.. =)

    Ha en god fortsättning gumman!
    Kraaaaaam
    Sanna

    SvaraRadera