21 oktober 2011

The importance of reading books

Under hösten har det inte blivit så mycket "privatläsning" eftersom skola och annat ätit upp ganska mycket fritid så att säga. Men jag har läst en del bra romaner genom mina kurser. Bäst hittills är nog den som lurade mig mest - The French Lieutenant's Woman . Jag gillar lite Bronte, Austen stuk i kärleksromaner och gillade den trivsamma början. Men ni som läst den vet att boken tar en häpnadväckande vändning och jag blev så full i skratt och glad över att blivit så duperad. Tips...läs den om du gillar lätt postmoderna romaner.

Men min stora kärlek just nu heter Oscar. Jaaaa, jag vet att han är död. Suck, jo han var homosexuell. Va......ta tillbaka det där han är inte alls lik Neville i Harry Potterfilmerna. OK, lite då. Men min nästa uppsatsprojekt är en komisk Gotisk novell. Canterville Ghost.

Jag ska analysera den ur ett post kolonistiskt perspektiv, men jag fastnar mest i detaljer om författaren Oscar Wildes liv.
Dand- man Wilde. Jag saknar flärd hos män av idag. Eller så umgås jag i fel kretsar : D

Mest känd, bortsett från författarskapet, är han väl för att ha avtjänat fängelse pga sin homosexualitet, och sin enda roman om Dorian Gray. Men han har skrivit intressanta essäer, noveller och pjäser. Min favorit är The Importance of Being Earnest.
Ska nog bli mer flärdfull själv när hälsan återvänt : D

6 kommentarer:

 1. Jag håller just på att läsa Dorian, men hittills är jag inte så imponerad. Eller, jo, av förordet faktiskt, det var riktigt bra!

  SvaraRadera
 2. @ Malin, förordet ha,ha,ha. Ja du Malin. Det är för långa inflygnings scener. Läs Canterville Ghost istället, mer humor och bara 42 sidor.

  SvaraRadera
 3. I wish. Måste ju läsa den för skolan så ;P

  SvaraRadera
 4. LOVE LOVE LOVE TO Oscar! Jag är också ett stort fan. Åh, jag vill läsa ditt arbete sen!!!
  Och GUD va härligt med en vit gran - ser fram emot alla bilder på den sen - temagran i år??? Kanske Dandy-tema???

  Kolla denna, jag har en: http://www.kitsch.se/index.php?page=product:show;item:1319&lang=sv

  SvaraRadera
 5. @ Malin, ja synd att man måste läsa skolböcker, kom ihåg det när du tar lärarexamen så att du inte låter alla barn läsa Norén-dramer översatta till spanska ; P
  @Lalo, visst är han gorgeous på alla sätt och vis. Ja det där med granen, jag undrar hur jag ska styra resten av familjen så att de låter mig bestämma grantemat i år he,he!

  SvaraRadera
 6. oj vad jag kan sakna den där tiden när jag lästa så mycket. har läst litteraturvetenskap på universitetet..och då fick man det ju stoppat under näsan..men njöt i stora drag bakom pressen..ändå! och visst saknar man flärden hos männen:) skulle allt beövas lite mer stil i allmänhet på dem..
  och tack för dina fina ord! lovar fortsätta vara galen ***

  kramar Lycke

  SvaraRadera