27 oktober 2011

Pluggar och tänker på TV

Mitt i natten sitter jag och skriver skolarbeten och kan inte låta bli att bli uttråkad. Så nu sitter jag och funderar på om vilken tv-serie jag längtar efter mest True Blood eller Game of Thrones. Jag som hade slutat följa serier....suck vilket fördärv.  Å ena sidan har jag ju älskat vampyrgenren sedan barnsben...
...men vad ska hända? Har inte serien tömt ut alla bra kort nu, jag vill inte ha ett "Glamour" stuk i 10 säsonger. Men det är tokroliga intriger och vändningar, och vampyrer och fåniga lilla Sookie.

Fast jag tror i dags läget att jag längtar mer efter Tyrion ...."a Lannister always pays his debts". Vill man se Peter Dinklage i ett lite annorlunda format se U2s underbara video av "All I Want Is You", där han är något yngre, men ack så gripande den videon är. Själv måste jag tillstå att han är min absoluta favorit, särskilt hans försvars tal hos Eddard Starks något märkliga svägerska.


Min andra favorit är Aidan Gillen som Petyr Baelish. Fråga mig inte varför, har ingen aning men det är något underhållande med en sån orm : ) Ok, lite snygg är han också. Önskar att jag hade sett "Queer as Folk" när den gick men vad är en bal på slottet.

Så antar att jag borde fortsätta att läsa lite litteratur teori nu då. Har precis läst ut Tracks av Louise Erdrich. Mycket bra bok. Fleur Pillager är en av de mest intressanta kvinnokaraktärer ur en bok jag mött på länge. Boken utspelas under början av förra seklet i USA och man får följa några Indian stammars kamp mot sjukdomar och myndigheter. Men, det är inte så att man känner att nu läser man en vanlig bok om indian förtryck på något "vi-har-skuldkänslor-för -att vi-är vita" sätt. Författaren har indian rötter och hon säger att boken är främst skriven för dem. Men den är en höjdare. Suggestiv, mystisk och seriös samtidigt.

3 kommentarer:

 1. Jag tror faktiskt att även jag längtar efter lite game of thrones, sjukt spännande! MEN, den snygga går ju och dör, va fals! men och andra sidan är ju den blonda bruttan kvar, så de finns ju kvar att titta på.
  True blood vattnade nog ur de sista ur trasan i säsong fyra, men de va ju några cliffhangers som dom lämnade oss i, Men man kan ju inte annat än att titta, för liiite spännande är de ju, och jag väntar fortfarande på att sookie ska dö , på riktigt, hon är ju bara ....dum...på så många sätt! får man säga så?

  SvaraRadera
 2. Ha,ha...ja man får säga att Sookie är spånig. Du Julle jag kan inte kommentera på din nya blogg ? Står att mitt google konto inte kan göra det, och det finns inget alternativ i kommentarerna där man kan skriva i sitt namn bara.

  SvaraRadera
 3. Jag tror de ska vara fixat nu, tack som berättade =)

  SvaraRadera