09 januari 2014

"Flow it, show it. Long as God can grow it. My hair."

Är förkyld, självömkande och uttråkad. Så jag läser bloggar, kommenterar och kollar egna foton från året som gick och slogs av en sak. Min äldsta dotters hår. Ja. Hon har en vision om att en dag ha superlångt hår. Det är målet. Men så kommer så många idéer emellan så det blir mycket det där håret får utstå. Jag kan inte låta bli det. Här kommer en bildkavalkad på några av de hårstilar hon hade från januari 2013 till december 2013.
Februari...Wayne's Coffee, funderandes om chokladmuffins är en bra middag.
Samma månad.
Juni, något mera blond. Det här var det som jag internt kallar alv-perioden, men hon skulle inte uppskatta det.

Sometimes you feel blue....sometimes it's just your hair weighing down your head. Juli-style!
Merry-mermaid, blont med blåa slingor och duttar över håret i början av september.
Wot? Rött igen. Jag är så glad att hon aldrig använder smink, för det som går åt i hud och hårvård i hennes namn är inte att leka med. Oktober, lillsyrran fyller år.
två veckor senare...22 oktober.

November, hon är blond igen och bakar pepparkakor med Decibel.
Julaftonsmorgon. "Jag undrar vad jag egentligen har för hårfärg, det börjar synas i rötterna. Jag ska nog låta det växa ut". Jag undrar hur hon ska ha tålamod med det. "Enkelt jag klipper av mig håret". Whoa, du har typ en centimeter bara. "Jag vet". Tänk om du ångrar dig? "Nej, du förstår inte" Ok, jag förstår inte, men det är bara hår. So she did a Britney den 27 december. Ungefär.


Nyårsafton, vi har spelmaraton. Min egen G.I Jane och fröken Decibel. Nu har jag vant mig vid att håret är kortare än kortast. Tycker att hon är modig, men ibland är mössan på inne på affärer där bekanta kan dyka upp.

Hennes senaste idé? Jo, på internet finns tips om att man värmer kokosnötsolja och masserar in hårbotten med det, sen ligger man så att huvudet blir upp och ner i tjugo minuter. Då växer det snabbare sägs det. Sen skrattar hon och tillägger att de varnar för att man blir väldigt yr. Hm, jag såg faktiskt just igår kokosnötsolja på vårt vanliga Ica Maxi.........

...fast största hårdrömmen vid sidan av långt hår är afro. Vissa dagar är hon djupt missnöjd med att inte få vara en svart kvinna med världens största afro, för som hon säger: "vad kan vara coolare än det?". Boondocks, jag säger då det.4 kommentarer:

 1. Kul att testa lite, jag har också haft mina perioder :)

  SvaraRadera
 2. Vem har inte haft det. Glömmer aldrig i högstadiet när en kille i klassen entusiastiskt utbrast "Wow, ditt hår ser ut som regnbågen". Jag tog det som en komplimang.

  SvaraRadera
 3. asså shit! vilken tuff tjej du har där hemma! utropstecken på de! punkt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Julle, ja hon är något extraordinärt på alla sätt och vis. Hela hon är ett äventyr kan man säga, och vad kan man önska sig : )

   Radera