31 januari 2014

Sista dagen i januari

"Snön faller och vi med den", sjunger Lundell och jag försöker ignorera att han är en mansgris för jag gillar verkligen den här gamla låten. (Precis som jag ignorerar att Tolkien inte skildrar några intressanta kvinnokaraktärer som spelar någon avgörande roll för att ringen förstörs.) Vissa saker gillar man.

Som PEZ-figurer. Jag har en förkärlek för dem och saknat något bra utrymme att ställa upp min samling på. Men så fick jag en liten svart hylla av lillasyster Elin i julklapp , då slog det mig att det kanske är bättre att ställa upp figurerna i omgångar så att jag verkligen ser dem. Ibland när man har ett överflöd av något ser man inte det enskilda. Så jag gjorde slag i saken.

Jag kom på att jag skulle göra ett tema för varje månad, så januari har haft sitt tema. Ok, läppstiften, kokeshisudden, den magiska trollsländenyckeln tillhör inte temat - de bara är där för att jag kände för det. Nu fuskar jag och avslöjar att temat INTE var Star Wars utan rymden. Notera Bob från Monsters vs Aliens bredvid C3PO, samt min lilla Dalek som ska underlätta associerandet. I morgon är det februari så då kommer ett nytt tema upp. Det är spännande, som en julkalender som pågår hela året.

För jag vet inte vad det ska vara för tema än. Det tänker jag ut imorgon. (Annars blir det ju ingen överraskning för mig själv.). Hyllan sitter i köket så jag kan se den när jag sitter vid köksbordet och bli glad för att den är där.

Annars har Decibel fått sitt första körkort.
Jag personligen fick aldrig något sånt här. Men jag gjorde ju aldrig någon värmekuddsuggla heller. Syslöjd var inte min styrka.


4 kommentarer:

 1. jag önskar så att syslöjd varit mitt ämne. så mycket jag velat sy så oj oj oj. vilket fint namn hon har förresten, och fint alster *** Hyllan var ju också en jätterar idé. har ju en liten prylhylla i köket som jag verkligen hade behövt damma av :) och Lundell och hur mycket jag lyssnade på hans texter, läste dem när jag var yngre. de sätter sig verkligen i huvudet också! låt oss mötas som två apelsiner...
  Det blev en blandning av bokbladen, men håller med dig om Julie...

  fredagskramar Lycke

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst önskar man att det bara kunde spruta fram stickade tröjor, egna klänningar och amiguramis nu : D
   Jag tyckte att min man valde ett väldigt bra och (då) ovanligt namn för elva år sen...men nu heter varann femåring Nova. Det är fortfarande fint såklart, men mindre sällsynt än då.
   Din bokbladsidé är ju ändå en väldigt cool grej, jag kommer aldrig på såna saker. Fast jag uppskattar andra människors orginalitet.
   Fredagskramar tillbaka.

   Radera
 2. Jag hade dåliga betyg i syslöjd även jag, men tror inte intresset var det samma då.. ;)

  Hyllan är helt enkelt underbar <3

  Kram
  Sanna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kram tillbaka. Ja jag gillar den skarpt. En kompis och Nova "hjälpte" mig idag att välja ett tema för februari, lite märkligt tema men vi kör på det. Bild kommer. Och du - att du fick dåliga betyg berodde inte på brist på begåvning det vet vi ju......möjligen brist på pedagogiska och förstående lärare!!!

   Radera