15 augusti 2011

Ödets ironi

Ibland kan man tycka att saker och ting måste vara ödets ironi. Som igår då hade vi bestämt oss för att ta med barnen "utomlands". För första gången skulle de få sätta sin fot utanför Sverige.
Nu är hon i Sverige........
...och nu i Norge. "Snälla mamma kan jag inte få prova att över gränsen?". Klart hon får det!

Vi hade siktat in oss på skogsmuseumet i Elverum. Ganska nära där vi bor (ca 22 mil). När vi väl kom dit var det fullt med folk och det första jag lägger märke till är att de hade en militär polisbil. Sen vinkades alla förbi?! Katastrof tänkte jag..färgad som jag är av senaste tidens oro i grannlandet. Meeeen det visade sig vara typ Norges största jakt och fiske mässa på gång, och den var förlagd till museumets område. Dessutom hade de en valputställning den här dagen. Kändes lite ironiskt att som vegofamilj med viss svårighet att förstå sig på jägare ibland hamna mitt i en supermässa. Men vi blev glatt överraskade. För är man minsta intresserad av skog och mark så fick man ut ganska mycket av jippot ändå.
Museumet till vänster
...knallar med päls,vapen, outdoors kläder, norska maträtter som römmegröt, väskor, hundsaker, barnaktiviteter och mycket mycket mer.

Nu skulle jag vilja lägga upp mer bilder men blogger krånglar lite i sedvanlig ordning.

3 kommentarer:

 1. Härligt. önskar vi hunnit runt lite mer i sommar också! tack för dina ord rara du. och vad vackert det där med, "som sand". många som skrev fast ämnet är svårt. idag har jag glada dagar, hon finns ändå med på min axel du vet..
  kramar Lycke

  SvaraRadera
 2. SV: Jag tänkte slänga ihop ännu ett armband idag och testa marknaden lite i alla fall..du får lov att sända dina knappar snart också så jag får testa halloween varianten.. =)

  Kraaaaam
  Sanna

  SvaraRadera
 3. @ Lycke, tack för att du är så öppen....
  @ Sanna, ska försöka komma ihåg knapparna.

  SvaraRadera