29 augusti 2011

Saker och ting

I lördags tog jag mina flickor till vår favoritsjö och badade. Det var växlande molnighet och vattnet har varit varmare. Men jag kände att det här är nog sista chansen att få känna lite sommar värme i vattnet.
Alla omkring mig envisades med att nu är det höst men jag har inte fallit för den sången. Jag ville bada en gång till. När jag dök ned i den ganska så kalla vattnet tänkte jag på hur härligt det kommer att kännas nästa år när vi får bada igen...och så tänkte jag på havslukt och Dalarö.

Som jag tänker simma under vatten nästa år. Och lukta salt. Och lyssna på vattnets kluckande.

Att bo inne i skogsmark kan kännas jobbigt när man bara längtar till havet hela tiden, men jag har ett litet skogstroll inom mig så det går hyfsat- i perioder. I dalarna kan det ibland kännas som att tiden står still, som om det var här alla sagor kom till, som om man fortfarande kan känna lukten av vardagsmagin komma från de röda stugorna. I alla fall på vissa håll. Min ena svägerska har sin mamma boendes nära tomten. Uppe i Gesunda och där kan man inte känna annat än att tiden har frysit.
Den "lilla" gården där finurliga Jenny huserar. Det är Idas mycket pyssliga mamma. Jägare, loppismästarinna och djurälskare. Hon har de mest söta och olika sorters höns, såklart får hon ägg : ) Men roligast är hennes tre ankor som imiterar varandra hela tiden. De har hon bara för att hon vill.
Att se dem springa efter varandra i samlad tropp får en att skratta, de är som karaktärer ur en tecknad film. Ida fyllde nyss 22 år så då firade vi henne hos Jenny., som sommartid öppnar sin söta lilla bod och har loppis i ett annat litet hus.
Här tittar Emelie igenom affären medan Ida livligt berättar om alla Jennys ideer och förehavanden. Bilderna gör verkligen inte hennes gård rättvisa. Ni får helt enkelt åka upp till Gesunda nästa sommar under midsommarveckan för att se själva, för då har byn en loppis vecka.

Nej det händer saker hela tiden så jag hinner inte med bloggandet som jag brukat. Min vampyrkurs är klar och just idag gläder jag mig åt mitt VG som jag fick på min uppsats. Men häromdagen hade jag storfrämmande, eller snarare lillfrämmande.
Min lillasysters lillasyster - Anna. Här med Deci och Emelie. Ja, Emelie har en storasyster och lillasyster med samma namn. Bara rättvist tycker jag som har en storebror och en lillebror som heter Michael. Men det är ju inte min lillasyster och det är inte Emelies storebror...är ni förvirrade? Bra, det ska visst rensa bihålorna har jag hört, och ni vill väl inte ha problem med dem !!!???

4 kommentarer:

 1. Åh, vilken snygg nedräknare du har till breaking dawn! jag längtar också dit, var på bio i fredags och såg för första gången bioreklamen för den. ska bli sjukt härligt!

  SvaraRadera
 2. Vad mycket fint och härligt. och vad bra du är som badar fortfarande. tror det bara blev tre ggr för mig i år. och nu har jag höst i hela kroppen.
  Kramar Lycke

  SvaraRadera
 3. Tack söta du en lördag! funderar på att göra om min brudklänning så man kan ha den till annat, fast vet inte om jag har samvete :) kommer i den nu i allafall, och det är ju bra det en lyx, trodde aldrig! men du vet jag fick kämpa för de tio sista kilona denna gång. viktväktartänk, fast det är inte alls svårt eller jobbigt, inte när man lärt sig. fast du ser ju så smal ut ändå!
  kramar en lördag

  SvaraRadera
 4. @ Johanna, visst är den fabulöst tjusig ; )
  @ Lycke, jag kanske ser smal ut men...: )Jag ska nog färga om min brudklänning ändå har jag bestämt, vinröd eller kornblå. Sen ska jag leta upp en bal att ha den på : D

  SvaraRadera