04 december 2011

Still on tha sugarwagon....

Nu skulle jag kunnat skrivit fler ord på en uppsats, eller tränat lite. Dessutom så har jag varit allmänt dålig på att höra av mig till folk. Men jag står hellre och luktar på blommorna under korkeken. Eller - not! Har haft bakningsfrenzy i helgen.
Mitt saffransbröd. Den här formen kallas "Lucians hår" , men jag vet inte jag, tycker mest det ser underligt ut, fast saffran är alltid gott ändå.

Dessa kakor var en av min bror Jimmys favoriter när han var barn. Han kanske inte minns det men han brukade be mig baka dem. Synd att jag inte kan smaka dem själv. Men mandel och jag går inte alltid så bra ihop : )

Tack vare mammas mandelkvarn, julnumret av  Hembakat så lyckades jag äntligen göra egna macarones. Choklad, och dessutom mjölkfria, så att macarons-älskaren Nova äntligen fick smaka såna igen.

Mitt lilla hjärta hade gjort ett hjärta till mig på slöjden, som hon gav mig i fredags. Så jag vill överraska henne lite. Hon vet att jag gjort delar till små hus, men hon har inte sett dem sammanfogade.

Nu är hon på dansträning, men när hon kommer hem ska jag visa henne "a very Kitty Christmas village" !

Så här långt så börjar jag tröttna lite på traditionella julmönster på pepparkakorna, så jag beslöt mig att lagom till andra advent att jag gör några med "Ghoul Yule"- tema istället. För alla er som inte begriper varför det ligger husfasader bredvid mina spöken så kan jag snällt förklara att dessa är "The Haunted Mansion". Trevlig andra advent mina små kelgrisar.

7 kommentarer:

 1. underbart gott ser det ut, och det ser jag precis när det är fikadags och vi inget har :) måste nog fixas lite här med, men jag är så dålig på att baka :) älskar macarones jag med *+*+***

  kramar om, Lycke

  SvaraRadera
 2. Coolt! Jag vill också ha ett very Kitty X-mas village! :)

  SvaraRadera
 3. @ Lycke, jag älskar att baka men tyvärr älskar jag att äta bakverken också, så det får inte bli för ofta. Just macarones ser väldigt krångliga ut att göra, jag blev förvånad hur lätt det var.
  @ Fridolin, dottern uppskattade det verkligen. Själv skulle jag vilja ha en "Nightmare Before Christmas"-by, men orken fanns liksom inte : D Men nästa år ....

  SvaraRadera
 4. @ Hannele, tack. Första gången jag gjorde nån större traditionell formation.

  SvaraRadera
 5. Åh Kitty!!!! SUperfint! Det måste jag göra nästa år....jag snor idee´n!

  SvaraRadera
 6. @ Lalo, jag önskar att jag kunde ha helt ledigt i december så att jag kunde få baka mig vansinnig
  : ) Sno på du, Kitty blir nog inte ledsen för det. ELLER så kan du bygga ett stall till ponniesarna!

  SvaraRadera