06 december 2011

Tisdagar är värst

Tja, en del dagar så är det så där. Det lyfter liksom aldrig. Vad man än företar sig. Så nu ger jag upp, dagen får väl vara så här melankolisk då. Det kommer att komma bättre dagar.
Såna som känns gladare, mer juliga eller bara helt enkelt bättre.

Men efter att ha smakat Leilas saffransvåfflor igår så ger jag henne bakåtcred : )
Men eftersom att jag föredrar mer "färgiga" bilder tar jag en bild från ett äldre program, i årets julbakande och smakande med Leila började det lite för tamt för min smak, men grädda er ett par saffransvåfflor för tusan.  Receptet hittar ni HÄR . T o m Sol, som vanligtvis ogillar våfflor tog om.

Annars försöker jag hitta på ideér om paket inför högtiden som åstundar. Önskar att jag kunde sy, virka eller sticka för då hade jag satt på så här fina skötselråd.


Helt orelaterat måste jag berätta om något fullkomligt ointressant ha,ha. Som student får man ofta skriva uppsatser, min sista handlar om lingvistik, närmare bestämt morfologi. Fast engelsk, såklart eftersom att jag läser på ett engelska program. Jag valde att jämföra om det finns språkliga förändringar i en äldre bibel version mot en nyare. Spännande va? Så jag har kollat upp the King James Bible och New Standard Revised Version för att se hur de skiljer sig. (Obs, de gör de : D )

Men då har min man av någon anledning slagit upp en av våra svenska biblar (lite lustigt med tanke på hans ateistiska läggning) och råkade då se att en vers saknades i Jobs bok....trodde vi. Nej då har den senaste svenska bibelversionen tagit den 17 versen i 3 kapitlet av Job och satt den mellan vers 12 och 13. Vem gör så???  Tänk om man hade en kopia av Hamlet och nån fick för sig att nej, det låter mycket bättre språkmässigt om vi ändrar om raderna. Okej, nu har jag fått nörda av mig...nu kan vi återgå till ordningen. Typ jul eller nåt : )

3 kommentarer:

 1. SV: Det är bara att bryta ihop och komma igen.. <3

  Kraaaaaam
  Sanna

  SvaraRadera
 2. Ja du vissa dagar..har haft en radda sådana tills mensen kom (ler) så typiskt alltså.det där och så frustrerande med humöret som hoppar och far. hoppas du får en fin dag idag. och lite kul det där med Bibeln...märkligt också, det är ju liksom någon, några som författat den :) och nu sitter och surar där uppe, hehe..! minns jag gillade Höga visan..alla mustigheter...

  kramar Lycke

  SvaraRadera
 3. @ Sanna - Indeed.
  @ Lycke - Det hela kan ju bero på att man har mens när man skriver såna här inlägg ha,ha. Men det känns som en alltför banal förklaring så jag måste tänka ut en mer spännande : )

  SvaraRadera