12 mars 2012

Läser lite till då.

Inte sååå kaxig just nu. Lite förkyld. Mycket skolarbete och bristande planering. Men jag tänker som en Robinson, "Fortsätt Blicka Framåt".

Har läst ut andra delen av Stephen Kings torn serie, De tre blir dragna. Andra delen är inte lika suggestiv som den första men mer lik en klassisk king i språket. "Hjälten" har kommit närmare vår värld, och jag är inte lika fängslad av den här delen som jag var av den första. Jag vill ha mer mytologi och andra världar än denna. Kommer dock att fortsätta följa denne Clintan/Lancelot liknande protagonist ett tag till. Bara sex böcker kvar.

Men jag har tagit en barnbok emellan. Om nordisk mytologi. Och utanförskap. Neil Gaiman. "Say no more, say no more, nudge, nudge, know whatta mean?" Odd och Frostjättarna bara stod där på bibliotekshyllan och såg ut att vilja läsas.

Den var okej, men helt i superklass var den inte. För kort och outvecklad. Den unge Odd känns oerhört sympatisk och jag älskar ju mytologi, och särskilt "vår" egen, men något saknades. Vill man ha the full monty så kan man ju alltid läsa American Gods istället, men som bok för åldersgruppen 6-10 år helt okej.

Sen vill jag bara tillägga att syntax är inte så jävla roligt som det låter, så ni behöver inte alls vara avundsjuka för att inte ni också hade en syntax tenta att lämna in i helgen. Trees. Det är bara att lära sig utantill : "infinitives that have PRO are CP's".

6 kommentarer:

 1. Vill bara pigga upp med att de håller på att packa filmen jag förhandsbeställt, så nu har jag den snart och då kan ni låna den när Pelikan sett den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ahhh, Nova kommer att bli överlycklig : D

   Radera
 2. SV: Mmm det vore verkligen drömmen..men det lär dock tyvärr bara få stanna på drömstadiet..åtminstone för min del.. <3
  Nu ser jag fram emot att få hem boken slow gardening i alla fall..njuta en smula och drömma mig bort.. =)

  Kramhögar
  Sanna

  SvaraRadera
 3. SV: Ja himmel! Visst är hon riktigt tokcharmig och hennes trädgård är ljuvlig! =)

  Jag tar gärna emot plant och råkar jag få mina frön att bli fina plant så delar jag också gärna med mig om du är intresserad.. =)

  Ha en skön söndag! <3
  Kraaaaam
  Sanna

  SvaraRadera
 4. Syntax...vi hade en väldigt mysig lärare i syntax. Han använde helt galna exempel med George Bush som huvudperson ( han var inget större fan av honom), tyvärr minns jag mest en bild av GB läsandes för en liten flicka med boken vänd uppochned samt uttrycket nominal phrase av kursen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fridolin, min syntaxlärare är skälet att jag gick dit i första taget. Kanske är det en gemensam nämnare, ju tråkigare ämne desto roligare lärare : )(Jag står på din lärares sida vad det gäller GB.)

   Radera