14 oktober 2012

Rött och guld

Stod och tittade ut i trädgården i förmiddags. Den trädgården som jag har avskytt hela sommaren för att den varit fylld av krav, och jag inte kunde möta dem. Men nu, nu är den lugnare. Jag såg på marken och alla löv som fallit, och jag undrade hur det det skulle se ut med de röda löven  och de gula löven i separat högar. Som guld och rubiner på tomten kanske.

Så jag gick ut och krattade ihop några högar med olika färger. (Jag färgsorterade inte medvetet utan de står så långt ifrån varandra vissa träd så en del av marken är gul och den andra röd.) Sen tyckte jag att det var fint nog och gick in.

Firade miss Decibels tionde födelsedag med släkten igår. Hon fick själv välja tema, så då blev det den här saliga blandningen.
Födelsedagsbarnet blev nog ganska nöjd med kalaset, och jag med. Vi hade en hel del långväga gäster som var vänliga nog att köra tiotals mil för den unga damens skull.

Vi gav henne något så onyttigt som en sockervaddsmaskin. (Jag vet men nu kan vi leka tivoli jämt ha,ha.)

Just ja, så fick hon en hårkrusare. Här visas första testomgångens resultat. Det tar tid att krusa hår vill jag lova.

Trots att det var N som fyllde år fick jag överraskningar själv i går. Helt plötsligt plingade det på dörren och en tant fråga N om hon var Anna, vilket hon ju inte är. Då sa denna ganska så ocharmiga madam att "Det här är till Anna - Kläm inte på då blommorna". N såg förnärmad ut när hon överlämnade detta till mig.
Återigen, Birgit blev så rörd att Berit mindes vår gemensamma namnsdag att hon blev alldeles till sig. Nu tänkte Birgit fira det med att sätta på kaffe men när hon tittade i filtret så hade det MÖGLAT, så det blev snabbkaffe till Birgit och gästerna.

En annan stor överraskning var när lillebror Michael chansade och köpte en present för att muntra upp mig.

När jag får upp läsångan igen ska det bli riktigt spännande att se hur Rowling är som vuxenförfattare.
Måste ju läsas bara för att eller hur ; P6 kommentarer:

 1. Typiskt att tantan var så ocharmig -_- vad är det med folk och hyfs...

  Jag blev superglad att du har fått JKs nya :) Har velat om hur jag ska göra angående den; köpa eller vänta ett tag. Nu har jag dock svaret, nämligen låna den av dig när du är klar ;)

  Du har inte full kontroll på ditt kaffekokande!?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du mitt kaffekokande och mina filter är ingens ensak utom Birgits ; P

   Ja låna den gärna : )

   Radera
 2. Låter som att N (ja även du..) fick en lyckad f.dag. Önskar så att jag hade kunnat vara där, men då Johan hade andra planer med Daniel så fick jag avstå då bussarna går som dom går..suck..

  Du får krama stortjejen massor ifrån mig i alla fall.. <3
  Kramar
  Sanna

  SvaraRadera
 3. That's some pretty awesome tableware you have there. Spongebob and the Union Flags.

  SvaraRadera