22 november 2012

Bok bok bok

Jag fortsätter min botanisering bland ungdomslitteraturen små spökligheter. Den senaste boken var ett val mest på grund av omslaget.
Miss Peregrines Hem För Besynnerliga Barn, en så underbar titel. Boken är fylld av (enligt författaren) autentiska bilder på barn som har fotograferats, och tro mig bilderna är besynnerliga. Jag spekulerar lite efter att ha läst boken om de borde få äran att ha varit fotohistoriens tidigaste photoshoppade verk.

Ransom Riggs, författaren, har fått ihop en hyfsat spännande bok fylld av, ja besynnerligheter. Huvudpersonen, Jakob, är en ung kille som berättar om sin småtokige farfars historier från sin ungdom. Som litet barn sväljer han allt utan att blinka, men med åldern börjar han inse att farfars historier inte kan vara sanna. Tills den dag livet tar en oväntad vändning och han får all anledning att söka efter Miss Peregrines hem.

Jag misstänker att det kan komma en fortsättning med anledning av det öppna slutet. Boken tilltalar nog barn/ungdomar från ca 12 år och uppåt. Vissa saker är otäcka, och sen kanske det krävs en viss mognad för att få ut mer av boken. Jag gillade den, och författarens entusiasm inför bildmaterialet.

Märkligast idag var nog den här boktiteln som jag, Sol och Nova såg när vi kom till biblioteket idag.
Det är svårt att se, men boktiteln är Sol&Nova, och handlar om flickan Nova som träffar sin skyddsängel, som visar sig vara en "busig och charmig skyddsängel som heter Sol". Både jag och döttrarna häpnade.

I övrigt ska jag försöka mig på Låt de gamla drömmarna dö av John Ajvide Lindqvist. Vid sidan 39 är jag mer förtjust i JAL än någonsin. Hoppas de fortsätter så : ) Boken är fylld av sommarprat, noveller, och lite annat smått och gott.


7 kommentarer:

 1. aha, är det ajvides nya bok eller?? Kanske ska söka reda på den jag också, behöver något nytt att läsa. tack för tipset :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. har nu beställt ajvides bok :)

   Radera
  2. Malin jag kanske lurat dig i fördärvet....det är ju ingen roman utan som jag skrev noveller, sommarprat osv.

   Radera
 2. Haha det var ju verkligen en lyckad upptäckt.. =)

  SV: Mmm Caspers mamma tycker det är minst lika kul med lego.. ;) hihi..
  Ja för sjutton, pimpa till "ditt eget" reflex du med.. =)

  Sköt om dig gumman! <3
  Kramis
  Sanna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja ett sånt sammanträffande, men vet inte om S direkt är någons skyddsängel. Storasystrar är ju sällan det. Reflex iden var riktigt bra

   Radera