15 maj 2012

Stockholm och Rabarber

Har varit lite borta - i ordets alla bemärkelser. Men nu kanske jag är här igen. Igår kände jag mig väldigt närvarande när jag insåg att vissa ätbara saker faktiskt var skördebara (ok om det ordet inte fanns innan tar jag på mig äran för nybildandet).

Finns det något godare än rabarberpaj?
Nej, det tror jag inte. Särskilt inte när det är gjort av ens egna odlingar : ) Jag experimenterade lite och hade start i smuldegen, riktigt smakligt om jag får säga det själv.

Annars är våren här, och björkpollenet med. Tonåringen är värst drabbad och har eksem precis överallt. T o m lillasyster går och snorar. Men det förstås, vi två var ju ned till Stockholm förra veckan och där hade man svår pollen invasion. Mina bröder pratade om att folk utan allergier kände av årets vårliga fasa.

Men Nova och jag njöt av våra besök på naturhistoriska museet och den Bergianska trädgården,  men mest tror jag att hon njöt av detta:
 jag erkänner, jag är lite höjdrädd. Och tydligen så är Twister, Kvasten och Vilda musen vildare än de ser ut men jag övervann mina rädslor. Så med morbror Michael som uppmuntrande karusell åkare lyckades vi åka betydligt mer än jag väntat mig.
Vi hade sån tur att Dead By April spelade på kvällen, varför jag inte tog kort vet jag inte...kanske för att jag blev distraherad av REGNET. Japp, pröva att höja upplevelsen av dödsångest med att åka berg och dal-banor i regn, en utmaning för fegisar : )

Men Nova lät sig inte nedslås, hon åkte och åkte tills hennes onepiece var en blöt piece. Dagen efter sken solen igen.
Och Nova var helnöjd efter ett besök på Sci-Fi butiken i Gamla Stan och inhandlandet av klubbor på en polkagris butik. Så här fint blommade det i Örby i fredags. Faktiskt var det varmt och skönt. Och jag var varm i hjärtat av att få träffa några av mina syskon, min pappa och andra fina människor. Jag har väldigt fina människor i mitt liv.

Nu väntar revidering av min Stephenie Meyer uppsats, och med lite tålamod så kan jag snart skicka in den för opponering. Suck, grammatik koll och gallring framåt!

8 kommentarer:

 1. åh vad gott med paj. mmmh. :D

  vad fint ni verkar ha haft det. nice.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mer än fint E. - himlen under mina fötter : )

   Radera
 2. Rabarberpaj är bara så gott! SF-bokhandeln har massa roligt, jag har köpt kokböcker, till mej själv :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kokböcker? Ha,ha nu blir jag då nyfiken : )

   Radera
 3. Jag håller med om rabarberpaj är gott som bara den.

  SvaraRadera
 4. Hej hej fint här :) är också lite höjdrädd (och farträdd) numera upptäckte jag i förra årets karuseller minsann! och rabarber måste vi minsann skaffa för det har vi aldrig satt, underbart med rabarberpaj..mmm..! Här regnar det och mellanbror fyller 9 och sommaren spricker snart fram..*

  kramar Lycke

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lycke, rabarber är ett måste för mig : ) Min mamma gör världens godast rabarber saft, och jag som hatar köpsaft har många år tänkt att göra egen så i år smäller det har jag bestämt!Regnet är nog allerstädes närvarande landet runt, men kalas är det inte överallt så ha ett bra nioårs firande : D

   Radera
 5. Ja det var jätte roligt att vara i Stockholm, Men det finns faktis nått godare en paj :p

  SvaraRadera