12 juli 2012

Fäll upp ditt paraply

Har fortfarande inte börjat läsa, lyssnar bara på musik eller ser på tv. Är mest trött. Väntar på att jag ska komma igång igen.

Vet inte ens vilket humör jag är på. Fantiserar om främmande städer, nya skogar eller bara ett annat väder. Lyssnar på Katy Perry som sjunger att hon är "Wide Awake", och jag håller med. Känner att jag börjar bli mer klarsynt i många frågor. Ser saker tydligare. Kanske är det sådant som också stjäl energi. Vetskapen om att vissa saker borde rättas till eller ändras.

Foto Austin Young
Siouxsie muntrar upp. Spelar "Cities in Dust" högt för mig själv och vill konfrontera livet. Skjuter upp det lite till. Önskar att jag var gammal nog att vara en gammal hagga i ett läskigt hus eller ung nog att leka Goth, även om Siouxsie själv hatar att bli förknippad med något koncept överhuvudtaget. Nåja jag är gammal nog att vara nostalgisk.

6 kommentarer:

 1. Jag tror jag känner igen den där längtan att vara det extrema åt något håll. Fantasin om andra ställen också! Vet inte om det mer är ett flyktbeteende eller faktiskt ett hopp om en ambition långt därinne ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ambition, ett ord jag både hatar och älskar : ) Min ambition är att åtminstone känna att jag lever.

   Radera
 2. Jag känner igen mig! Inbillar mig att vädret påverkar mig mycket. Mitt humör växlar lika snabbt som solen övergår i regn. Ena stunden vill jag på citysemester, ordna grillpartyn och dricka sommardrinkar, nästa har jag lust att krypa ned under täcket och slippa se en människa...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fridolin, vädret har just nu total makt över mitt humör. Så brukar det inte vara men denna sommar är som en berg och dalbana, mest går det neråt vädermässigt. Mest längtar jag efter badvärme.

   Radera
 3. hej vilket härligt inlägg. precis sådär kan jag känna, för gammal för men för ung för. har en fantasibild av mig själv i ett gamalt hus fullt med antikviteter...en riktigt dammig häxdam :))) stort flin, och trädgårdsgumma om sommaren. knasigt att det är svårt att vara precis här o nu ibland. och den där klarsynen. har den också just i å¨r. undrar varför. men det är gott att se ibland, även om ibland också bara vilja mellan fingrarna..

  kramar Lycke

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lycke, undrar hur många människor som överhuvudtaget lever sina liv jämsides med tiden de existerar. Ett fåtal. Själv syndar jag konstant. Nu. Nästan aldrig. Alltid någonstans.

   Radera