20 maj 2013

Pingsthelgen 2013

Så fin helg. Jag inledde den med ett besök i Falun hos orkanen Olga och blixtvisit hos modern. På vägen hem åker jag över Söderås och känner att finare än så här kan det inte bli.
Jag stannade bilen och gick ut för att njuta av solnedgången där.

Helgen bjöd på värme och lätt växlande molnighet. Te med maken och vännen P. Men igår, söndag, så tog jag mina flickor på skogsutflykt i Siljansfors. Om ni är i Dalarna på väg mot Malung väg 45 så är det ett bra ställe om man har barn. Vi började gå en kilometersslingan som heter Knattestigen.

Tomtar och troll överallt.
Men vi gick en extra vända. Vi vet egentligen inte om vi gick 2,5 eller 5 km spåret för det kändes som 10 i gårdagens värme.
Så en sån här syn är ganska välkommen när man har alldeles för varma kläder och leker skogsmulle.
Decibel, Ali och Sol var tacksamma över en chans att svalka sig lite. Men visst, någons fot halkade i, tonåringen voltade nedför en backe med resulterande skrubbsår, vi fick kämpa oss över myröversvämmade stigar och förbi spindelklädda träd. Med andra ord - vi hade en bra dag.

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Ja det är det. Det finns många vackra och trevliga saker att upptäcka i Dalarna om man är det minsta skogs och naturintresserad.

      Radera