21 juli 2013

Innan sommaren flyr

Sommaren är nu i någon slags rötmånadsfas, och trots att det är plusgrader så är det ett märkligt väder i mitt tycke. När solen skiner blåser det. Andra dagar är halvmulna och kvava. Sen har vi de riktigt kalla dagarna som är nästan råa. Inte en enda gång har jag badat. Jag som älskar det. Nu har jag insett att familjens favoritbadplats inte kommer att kunna användas på ett bra tag. E-coli i Orsasjön. Inget man gärna drar på sig.

Sååå, vad nu?
Trädgårdsbesökande? Det här är det närmaste vacker trädgård och spänning i ett jag har utsatt mig för. En weeping angel i min styvsvärmors trädgård. (Hon är himla duktig, dock är det en yta man snabbt går igenom.)
Välkommen. Ja, det är ju snällt.

Fast jag vill bada. Helst i havet. Gå i stora trädgårdar. Ta något museum en mulen dag. Sluta tänka och grubbla. Bara se, känna och uppleva världen med något annat än den här geleklumpen inuti skallen.

Snart så vägrar jag göra något annat än att göra det jag vill. Sen var det ju det där med planeringsförmåga och handlingskraft. Så om ni ser något liknande ströva vilt och se förvirrat ut så tillhör de mig och återlämnas gärna. Som belöning finns te. Även virtuellt om så skulle behövas.


6 kommentarer:

 1. Här i Falun är alla badplatser godkända och jag rekommenderar Lilltorpet Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kollade hela dalarna just idag och insåg att vi har varmast och minst blåst. Stockholmarna kan inte ha det kul värre blir det för dem i morgon. Badade i Åmåsäng med N, D och kanske S skulle kunna följa nån dag. Men det blir kallt i luften med de här friska vindarna.Kollade i Falun, men det blir kanske nån vända om ni får mindre blåst ; P

   Radera
 2. Det är väl bara ens egna förväntningar man får sänka lite för att kunna njuta, ta på sig en kofta en mulig dag...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha,ha. Ja, det är nog det som är lite av problemet. Jag förväntar mig att livet ska vara grandiost, förbluffande och storslaget hela tiden. Mulna dagar är väl ganska ok. Då kan man sova bra. Jag är nog mer osams med blåsten just nu.

   Radera
  2. P.S.
   sommaren flyr inte förrän typ oktober

   Radera
  3. Mentalt sett så kan jag förstås använda mig av Birk-metoden och tala om för mig själv att det är en kall, blåsig eller regnig sommar vi har sent in på året så länge det är grönt någonstans. (Mögel räknas inte.)

   Radera