02 mars 2010

Stubborness does have its helpful features. You always know what you are going to be thinking tomorrow.

Har som Daniel påpekat i sin blogg haft besök av fyra damer från hufvudstaden. Min syster, hennes mor och två andra skidälskande brudar. Trevliga och glada människor. Och jag uppskattar alltid att få möta olika typer av personligheter även om man kanske inte alltid tycker likadant i alla frågor. Lite senare på kvällen kom vi i det där samtalande humöret som ofta inträffar när människor är pratsamma.

 Det började med att Amanda(syrran) nämnde någon incident som berörde homosexualitet och då kom vi in på det här lite laddade ämnet. Men det verkade som att vi alla tyckte ungefär samma sak. att det är väl inget att hetsa upp sig för när en vid bordet plötsligt sa : 'Jag tycker i alla fall att det är så här att det finns ett syfte med att man finns och det är för att föröka sig och det kan bara två personer av olika kön.' Hoppsan tänkte jag, för hon sa det en smula bestämt.

Varvid en annan av gästerna helt lugnt sa: ' Det kan ju tänka sig att med tanke på befolkningssituationen på jorden att syftet har förändrats nu.' Detta mina vänner var en sådär klockren replik som jag ofta önskat att jag själv skulle ha producerat. Och hon sa det så samlat och konstaterande att jag kan inte annat än beundra en sådan fattning.Ja, det är kanske så att man inte alltid kan använda argumentet att "vi har alltid gjort så här därför måste vi fortsätta med det.".'Cause people got me, got me questionin' Where is the love

Sanningen är att många evolutions forskare påpekar ju ofta att det är de anpassningsbara som överlever.

5 kommentarer:

 1. Vän av ordning vill påpeka att två personer av olika kön kan ju skaffa barn ihop även om de är homosexuella. Om syftet är att föröka sig så spelar det ju egentligen ingen roll vilken sexuell läggning man har.

  SvaraRadera
 2. Men inte med varandra Malin och det är just det som kan användas som vapen och då är det bra att ha en invändning ; )

  SvaraRadera
 3. Jo, det är ju det jag menar att det kan man väl visst; hur många är det inte som ligger med varandra eller får barn ihop fast de inte är ihop eller älskar varandra?!

  SvaraRadera
 4. Malin jag inser nu att jag har ju läst fel på din första kommentar ha,ha. Klart som korvspad. Men ståndpunkten var nog att två homosexuella personer som älskar varandra kan inte få ett gemensamt barn. Och det finns ingenting som kan ändra på det just nu.Är man rädd för en sak vill man hitta argument som stöder en övertygelse så att man slipper utmana sina invanda åsikter.

  SvaraRadera
 5. Jag orkar inte fortsätta den här diskussionen på din blogg, vi får ta det IRL nån gång :P
  KRAM

  SvaraRadera