25 december 2012

En synnerligen god jul.

Gårdagens julafton firades i svågerns hus med makens släkt på hans fars sida. Det fanns godis i långa rader, mat så man fick spader och julklappslekar som roade.
Det var en synnerligen god jul, som avslutades med egen klapputdelning i vårt eget hus. Själv fick jag en fin uggleklocksberlock, iTunes-presentkort och lite annat. Men mest rörd blev jag nog av att mina ömma moder hade ordnat en film åt mig som jag förknippar med julförberedelser. "Beatrix Potters Sagovärld", den gick alltid på tv när mamma julstädade och jag försökte koncentrera mig på att höra musiken till de dansande figurerna. Den togs bort från tv när jag blev vuxen och jag har tyckt det varit trist. Men nu, så har jag all möjlighet att återskapa magin : D

Juldagen firades med makens släkt på hans mammas sida. En berest familj, där patriarken T. köpte denna tjusiga skjorta när han jobbade i Ghana för ett tag sen. Så vi har lyssnat på Lars Vegas Trios tribute till olika skoterljud, hyllningssånger från Ghana till Obama och ätit ännu mer god mat.

De två saker som mest förvånat mig under dessa två dagar är 1) att jag smakade en smula rökt älghjärta (jo för en vegetarian så är det en smula konstigt att chansa så...det var svinäckligt), 2) att min yngsta dotter fick en väldigt stark allergisk reaktion med rödflammigt ansikte idag. Tur att resten av oss är allergiker så att vi alltid har med oss medicin.

Det sistnämnda innebär att den enda allergifriska personen i familjen inte är det längre. Så nu blir det kontroll för nöt allergi eftersom att det är det enda vi kunde tänka på som hon hade gjort annorlunda var att äta nötter. (Sånt har vi ju aldrig hos oss eftersom att jag, hrm, kan reagera om nån äter sånt om jag står nära.

I morgon är makens fars annandagbjudning inbokad, och sen tror jag att jag ska sova ett par dygn : )


6 kommentarer:

 1. Vilka fina presenter, du har nog varit snäll. Hjärta är fin mat, dottern har testat nån gång, lite gammaldags, finns i frysdiken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja jag antar att ett hjärta är en särskild sak att äta. Jag har mest tänkt att fortsätta min grundläggande koststil, men det skulle gräma mig på dödsbädden om det fanns saker som jag undrade hur de smakade eller kändes och sen inse att jag kanske bara får en chans att prova. Hunden i huset blev glad när jag smugglade rester av delikatessen till henne. Det var salt, segt och väldigt olevande ha,ha. Nu får vi se om jag får chansen att äta moln innan jag kilar vidare :) Jag hoppas på sockervaddssmak men utan kladd :)

   Radera
 2. Låter som du haft en lika intensiv jul som jag..man är rätt seg nu..pust..

  Hmm jag som tänkt höra om du orkade med ett besök utav lilla mig..men förstår att du inte orkar just nu.. <3

  Nej nu skall jag krypa upp i soffhörnan och se lite film med lilltrollet..är i vanlig ordning hockeyänka.. :)

  Kramar
  Sanna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du vi såg Arthur Christmas före jul, den kanske lilleman skulle gilla. Tom 14-åringen gillade den. Kram.

   Radera
 3. Hej vännen! hoppas verkligen det gick fint med annandagsbjudningen också. låter som du haft det fint i allafall, speciellt och rart, det lyser kärlek om dina ord (ler) och jag blir lite nyfiken på Beatrix Potter, andra gången jag hört om henne på ett kort tag nu. och uggleklocksberlocken lät så fin. här är jag fortfarande lite sjuk med ont i kroppen och huvudet ordentligt varje dag jag vaknar..men men..får väl ta det lite lugnt bara. pratade med vårdcentralen och sa att många har kroppsvärk, och så länge som inte hög feber så.. jag har nästan aldrig hög feber..
  snart ska vi på mellandagsfika hos vänner. jag är lite trött..

  kramar Lycke

  SvaraRadera
 4. Lycke, hoppas viruset hittar ut ur din kropp snart. Kärlek, ett så fint ord och så farligt. Kärlek försatte oss i vår situation och jag hoppas att den ska ta oss vidare. Man kan få nån diagnos om man känner för lite empati och kärlek. Fast jag misstänker att en del av oss nästan drunknar i våra känslor och i vår kärlek till människorna och allt som är här/ och var. Min jul kom att handla om att genom att medverka den så visade jag min kärlek till mina nära. Jag är sentimental, gammeldags och odd men varje jul väntar jag på känslan av frid, kärlek och ron som skänks till oss som fortfarande firar jul av samma skäl som Karl-Bertils familj :) raraste Lycke hoppas du fick någon av dessa känslor i ditt magiska hjärta denna jul trots förkylningar och elände!

  SvaraRadera