30 juli 2011

Sommar,sol och jag vägrar ha kort tight kjol.

Efter en kort men trevlig semester i huvudstaden är jag tillbaka i Min egen huvudstad. Trodde jag skulle få chansen att läsa ut Mrs. Dalloway men ack så jag bedrog mig. När vi kommit hem om kvällarna har vi nästan stupat i säng. Vi har kört klassiker som grönan, shopping på drottninggatan och sedvanliga besök på Heron City och Skärholmen. Sen tänkte vi hinna med Skansen en då blev nästan-tonåringen förkyld och Deci hängig!

Det som var mest spännande var Etnografiska museet (museumet? jag kan seriöst inte böja det här ordet ha,ha hjälp mig alla lärare; P) och i synnerhet vodou-utställningen. Som vanligt blir jag beklämd av att läsa om hur europas kolonisering av resten av världen mest gått ut på att trycka ned och hata andra kulturer. Deci tyckte nog att det var lite obehagligt med de människostora dockorna, tyvärr kan jag inte visa några bilder då det är fotoförbud där. Men de hade även andra intressanta utställningar om många andra kulturer: Japan, indianer, Kongo etc.

Vädret var liiite för vackert för mig och Deci. I torsdags när det var shoppingdagen satt vi två mest på svala cafeér och pustade medan D. och nästan-tonåringen glada sprang in och ut i affärer. I onsdags var vi i Vaxholm. Äntligen fick jag sätta fötterna i havet och Deci kastade sig glatt i. Sol nöjde sig med att klättra på klipporna (hon älskar dem precis som sin mor).
När hösten kommer börja jag längta efter havet. Sen går jag och väntar på en chans att få komma dit hela året. Lite ironiskt då att det råkade vara fel vecka för mig personligen, hrm, så jag måste nog åka till havet en gång till i år.
Det ser så idylliskt och rofyllt ut, men vi var inte själva på stranden.
Man kan knappt urskilja Deci i rosa handduk i mitten av bilden för det var mycket glada barn som ivrigt väntat på solen. Jag avskyr värme, men jag blir så glad när andra är glada så det är svårt att inte ryckas med av människors leenden över att solen skiner.

När vi var på Grönan var det så otroligt mycket folk att folk hade klagat hos personalen över de extremt långa karusell köerna. Men med så få vackra dagar som juli bjudit på får man förstå att varma, vackra kvällar kommer alla andra också vilja åka dit du vill : ) Vi hade det verkligen bra.

Men nu är vi hemma och jag och Deci började med att sprita bondbönor som jag köpt på hötorget.
Alla bär har mognat i min vilda trädgård. Jag får dåligt samvete att se de hänga så inbjudande utan att göra något åt de små skönheterna. Vi får se. Kom ihåg: kittla aldrig en sovande drake!

10 kommentarer:

  1. Ja, varmt är det än, trodde jag skulle tuppa av i värmen i morse när jag städade. Ser att Nova fått färg på sig och gott det såg ut med bondbönor. Nu till veckan ska det visst bli varmare så håll ut. Kram modern

    SvaraRadera
  2. Jag lider med dig...att städa i den här värmen borde vara förbjudet! Idag kommer Figge och Lotta förbi, de sover nog över. Själv ska dväljas i källare och andra svala ställen.

    SvaraRadera
  3. Låter som ni haft en toppentripp.. =)

    SV: Här har det varit full rulle på sistone och tiden har inte riktigt velat räcka till..men ikväll blir det korvgrillning och pajätning här för att fira Kevins kommande 21års dag imorgon..blir smörgåstårta då också men ikväll får det bli lite släkt och vänner och grillning.. =)

    Jag bara älskar fåglarna på tråd så en sån radda får jag göra fler utav..<3

    Hoppas du får chansen att hitta på lite kantareller du med, så himla smarrigt.. =)

    Kraaaaam
    Sanna

    SvaraRadera
  4. jag stoppar solvarma bär direkt i munnen

    SvaraRadera
  5. @ Sanna...gratta Kevin på f-dagen!
    @ Hannele...det är väl det jag mestadels gör själv också, det går liksom fortare än att göra sylt ; )

    SvaraRadera
  6. Jag bor ju nästan ute vid vaxholm nere i sthlm =)

    SvaraRadera
  7. Åh lyllos dig Julle, men vilken ort då ?

    SvaraRadera
  8. SV: Kevin verkade helnöjd med sin dag och framför allt sina presenter..får se om Felix blir lika nöjd med sin dag på söndag.. =)

    Mmm visst var grytlapparna underbara! <3

    Kraaaaam
    Sanna

    SvaraRadera
  9. Jag bor på ett ställe som heter Rydbo Saltsjöbad, jävligt fint, men ett jävla stäle och bo på när de gället kollektivtrafiken, som jag redogjort i ett och annat blogginlägg ^^

    SvaraRadera
  10. Julle jag förstår det där med trafiken. Min pappa bor i Vidja utanför Farsta och det är verkligen på landet. Stockholm är inte lika utbyggt överallt och inte alltid väl fungerande.

    Sanna jag ska nog beställa egna grytlappar : )

    SvaraRadera