29 januari 2010

Howard Zinn

Läste hos en kanadensisk medbloggerska att en amerikansk historiker har avlidit den 27 januari. Blev nyfiken på Howard Zinn som han hette. Varför är det intressant att skriva om Howard ? Därför att han är känd för att ge det amerikanska folket en alternativ historia. I USA blir man lika hjärntvättad när det gäller sitt lands ärorika förflutna som i alla länder. Men mr Zinn tyckte att barnen borde få veta hur indianerna, kvinnorna och slavarna hade upplevt Amerika. Fram till att han skrev A People's History of the United States så trodde de rosenkindade små att allt hade varit saft och bullar för alla som bodde i stora landet USA.

 Men det var inte bara det Howard ändrade på, han utmanade presidenter,FBI och ansträngde sig om att ifrågasätta hur demokratiskt USA egentligen är. En stor man på många vis och jag hade aldrig hört talats om honom. Det för mig att tänka på det faktum att det finns fantastiska människor därute. De som bryr sig, utmanar auktoriteter och kämpar för att vi andra sengångare ska vakna och engagera oss vi också.

Bortsett från detta har jag varit i Falun och fördjupat mig i Macbeth. Ett litet annorlunda grepp var att vi elever fick läsa poesi högt och läsa roller ur Macbeth. Lite roligt faktiskt. Jag fick läsa Ladyns tjänarinna och Macbeth. Nästa ointressanta sak är att jag skaffat facebook. Få se hur mycket jag kommer att använda det. Goodnight Sweden.

2 kommentarer:

 1. En kanonsida! Tack så mycket gumman! =)
  Hoppas ni får en toppenhelg!
  Kraaaaam
  Sanna

  SvaraRadera
 2. Vilken tur att sånna människor finns! Jodå, nog fan ska vi få med dej i fb sekten ska du se!;)

  SvaraRadera