27 juni 2011

Den midsommar som varit

Midsommar veckan kom och gick. Själva hade vi vansinnig tur som var på släkt-träff i Långshyttan. Inte bara pga alla trevliga människor, men solen sken stora delar av dagen : )
Men före det fyllde min syster Emelie nitton år!
Vi firade henne hos modern i Falun. Hon bjöd på minipizzor och söta bakverk.
Dagen efter var det som sagt midsommarafton. Det är alltid lite pirrigt att träffa människor som man aldrig mött, särskilt om man blir "styvsläkt" eller vad det nu kan heta. Min mammas pojkväns fyra vuxna barn med familjer skulle fira midsommar med vår familj och fyra av mina syskon med respektive. Dessutom skulle min kusin med familj hälsa på ett tag. Väldigt stor soppa om man tänker så. Men det gick förvånansvärt bra.
En del tack vare vår ständiga lekledare Ida. Min svägerska är duktig på att hitta lekar och uppmuntrar alla ivrigt att medverka. Det hjälper till att tina isen när man samarbetar med folk man eg inte känner! Här kör vi ballonglek.
Utsikt från altanen över sjön. Som tur är finns det eka så de som var hågade tog små roddturer i den vackra lilla sjön. Mycket harmoniska omgivningar.
Vi hade ingen majstång, men åtminstone Ida och här Nova hade kransar på huvudet. (I Decibels fall inte i håret direkt, men på kepsen iaf.)
Lite utebilder från långbordet. Sol, Daniel, in bror Michael, Christer och Linda, samt Martin som står lutad mot staketet som tillhörde "den andra" släkten.

Lite avkoppling inomhus. Emelie, mamma och Sol flyr in för lite tystare samvaro. Det blir lätt lite stimmigt av tjugo personer : )
Min kusin Maria med sina barn Felix och Felicia, samt stora kärleken Daniel. (Populärt namn det där)

Som den ständiga midsommar-chaffören fick jag min lilla familj att följa med hem efter halv elva på kvällen. Jag är, och har alltid varit ytterst skeptisk mot just midsommar pga den höga alkohol konsumtion som brukar vara dagens höjdpunkt. När man bor i Dalarna så  firas den här högtiden enormt mycket, och då gärna med snaps i överflöd. Själv tycker jag om vin och har inget stort problem med alkohol generellt. Men.....jag tycker inte riktigt om att barn ska se vuxna bete sig mindre och mindre vuxet, därav min ovilja till den här högtiden. För ärligt talat även vid de flesta majstångsresningar så har man sett nån så full att de knappt kan gå vid tretiden på dagen. Så tack men nej tack.

Det är dock vackert och högtidligt om man bortser från detta.Och framför allt så markerar midsommar porten till den riktiga sommaren för mig. Nu tycker jag att vattnet kan bli badvänligt, smultrona mogna och kvällarna varma : )

3 kommentarer:

 1. Finfint! rolig bild på mig dårå :P
  snor lite bilder till min blogg!<3
  (btw så sjön daniel DANSBAND MOGAGAGAAA)

  SvaraRadera
 2. Intressant! Från vår sjö Amungen ser man alltså magelungen.....hmhm

  SvaraRadera
 3. @ Emelie, ja sno på du
  @anonyma morsan, jag lyckades få det där fel alltså...*skratt* ja du vet jag är ju glad att jag minns att huvudstaden heter Stockholm.

  SvaraRadera