12 juni 2011

Pingstafton

Vädret är sannerligen allt annat än stabilt. Ta gårdagens väder som exempel, först var det 29 plus i solen när jag klev upp, klibbig tung värme som inte får små eskimåer som mig själv att jubla precis. För att sedan övergå till regntunga skyar och vassa blixtar. Men sen slänges det in en smula storm som grädde på moset. Nå, jag klagar inte på dagens regn i alla fall.

Men återigen, igår, då hade syster Emme bjudit på buffé-lunch i vackra Leksand där hon vanligtvis bor under studiesäsongen. Utan AC i bilen är sex mil vansinnigt långt men jag överlevde (knappt). Och tur var väl det, för det var en storslagen blandning hon bjöd på. Minipizzor, strömming, chililax, basilika, pasta, couscous, röror och annat smått och gott!




SSU Dalarnas ordförande tar ton, och sjunger ut menyn. Det roar både Deci och mormor.
Nova redo att attackera matbordet



Efter så mycket god mat måste man promenera bort lite överflöd. Men det var olidligt varmt i solen när vi gick längs Solpromenaden vid älvkanten. Vi fick lov att doppa fötterna i vattnet. Här torkar nästan-tonåringen fötterna i solen. Bevisligen fanns det en av oss som inte doppade fötterna, det är min soldyrkande man som aldrig får nog av värme eller solsken.



Tror inte denna stolpe behöver frysa mer i år. Leksingarna har börjat dekorera sin lilla stad lite charmigt sådär......



ett annat bra exempel är kanske svårt att se här, men titta upp ovanför flanörerna så kanske ni urskiljer ett par kängor slängda över en lina mellan husen. Sen kom de regntunga skyarna precis när vi vandrat klart och skulle hem.

Som tur var blev hemresan svalare. Dagens tema med plockmat fortsatte när Svarta Malin kom och vi improviserade lite svensk tapas meny. Middagen blev en salig blandning av inlagda vitlöksklyftor, Cambozola, vinägerchips, ris, tonfisk, röda bönor i vinägrett, nachos, gräddfil, tomatgryta a la Sol och mer plock. Sen kom Malins bror Daniel, och vi fnittrade väl bort nån timme till av dagen. Avslutningsvis kollade vi på en klassiker som Malin lånade ut till manga/Japan influerade Sol - "Starzinger"! Nån som minns den från sin barndom? Cogo, Hakka, Giorgo och prinsessan Aurora på väg till Great King planeten för att rädda universum.
Alldeles finemang avrundning i mitt tycke

5 kommentarer:

  1. Mmm låter riktigt mums med all plockmat! =)

    Vår AC är också paj så resan hem ifrån Enköping i fredags i nästan 30 graders värme var ett rent h-vete..apropå resa så kör Johan mig till er på fredag..vi skall skjutsa Daniel neråt samtidigt och ta en sväng förbi Insjön på vägen till er.. =)

    SV: Mmm jobbigt när pengarna aldrig riktigt räcker till.. :/

    Kraaaaaam
    Sanna

    SvaraRadera
  2. Jaha, är det så det stavas!?

    Tack för igår, superduper =D

    SvaraRadera
  3. SV: Vi kommer på eftermiddagen/kvällen skulle jag tro..Johan slutar jobba kl.12 och då packar vi in oss i bilen..blir ju en del avkrokar och stopp på vägen..men vi kommer.. =)
    Hemfärd på söndagen blir väl kring kl.13-14 tiden säger Johan så då får jag väl tro på det då.. =)

    Kraaaaaam
    Sanna

    SvaraRadera
  4. Bra dag! önskar värmen kommer tillbaka snart. Ingen sommar utan sol ;)

    SvaraRadera
  5. @Sanna, kul!
    @ Emelie, ja var tog solen vägen ?

    SvaraRadera