10 oktober 2009

Hurra


Grattis på sju årsdagen Nova önskar mamma; puss min lilla busunge. Igår firade släkten vår lilla tornado. Hon var ovanligt lugn med tanke på att hon dessutom skulle i väg på fest sen, vilket hade varit kul såklart.

När jag skulle föda Nova var Sol inte ens fyra år. Jag minns vad glad jag blev när jag började känna av värkarna spontant. Att föda Sol var lite omtumlande eftersom att jag blev igångsatt men när jag insåg att min kropp faktiskt tänkte hjälpa till blev jag mäkta nöjd. Så vad gjorde jag då dagen innan hon föddes när kramperna började komma. Jo jag hämtade Sol på dagis och tänkte att det kanske vore roligt för Sol att få åka på badhuset för det hade hon aldrig gjort. Sant. Jag tog för första gången med Sol till badhuset fast jag hade värkar. Märkligt hur ologiskt man kan agera när man upplever något omtumlande. Ja Nova föddes inte på Mora badhus i alla fall.

När jag bar henne fick jag två gånger ligga på bevakning på lasarettet eftersom hon hade för höga (läs snabba) hjärtljud. När jag födde Sol gick hjärtljuden ner, blev för svaga. Men när jag skulle klämma ut Nova blev det precis tvärtom. -Nu får du lov att ta i Anna annars måste vi kanske ta sugklocka, manade barnmorskan när hon såg att Novas hjärtljud ökade. Det ironiska är att man kan tänka sig att den här symboliken kanske innebär att Sol är lugn och Nova hetsig men det vete tusan.

1 kommentar:

  1. Gratta lilltösen från oss här i byn oxå =)
    Kraaaaam
    Sanna

    SvaraRadera