08 april 2013

Driftvedshandlande

Jag håller fortfarande på att bygger upp mitt personliga bibliotek (och det är osannolikt att jag någonsin skulle sluta med det), det jag helst vill är att ha en så stor samling böcker som möjligt inom skräck, sci-fi och fantasy....samt alla subgenres. Så jag blev nöjd när jag kunde införskaffa dessa två under helgen som var:
The Picture of Dorian Gray av Oscar Wilde, samt "The Murders in Rue Morgue and Other Tales" av Edgar Allan Poe. Omslagen är mer härliga än min iPhone kan återge. På Poes omslag finns miniatyrrakknivar av slag äldre, på Wildes fluffigt,dekadenta fjädrar. Om inte detta är fynd så vet inte jag.

När det kommer till fynd så kan jag inte låta bli att mer och mer imponeras av återbrukstrenden som helt enkelt bara fortsätter att breda ut sig. Själv har jag ju Krimskramsan som superåterbrukar till i stort sett allt hon skapar. (Se länk till höger.) Jag har ju grymtat lite om hur loppisar kan tråka ut mig. Men, jag har insett att man kan ju få tag på böcker där tom.

Så nu jäklar ska jag hitta Hermann Hesses Stäppvargen på en sån. Bonniers som äger rättigheterna trycker ju inte upp den längre och den är slut på lagret. Överväger antikvariat online, coolt va? Att det finns menar jag.

Jag följer väldigt dåligt med i vissa kändissvängar men en som jag har lite koll på är den här donnan:
Elsa Billgren! Hon har kommit ut med en bok där hon kör lite skillnad mellan loppis och vintage, berättar om sina personliga kopplingar till återanvända kläder och sen är hon ju rödhårig. Man måste falla för en sån kombination : ) Always loved a redhead! (Jo, det är Helene och Ernst Billgrens dotter.) Jag gillar hennes fetisch för klänningar, antagligen för att jag älskar att se flickor/kvinnor i kjolar och klänningar. OCH NEJ DET ÄR INTE ANTIFEMINISTISKT!!!

Jag gillar att se killar i kaftaner och stuff too. Men det är något med klänningar som får mig att tänka på en tid som varit, en tid då saker kanske var lite enklare. Mer oskyldig. Sen hatar jag att bära byxor, även om jag gör det. Fast det beror mer på att jag är praktisk över fåfäng, men jag tror snart att jag ska växa ur det. Praktisk - det kan någon annan få vara.

I min egen närhet så har jag min lillasyster Elin som alltid kört sin egen stil, inte bara nyinköpt utan gärna fyndade tyger som hon sytt om till klänningar, klänningar och åter klänningar.
Här med sin Amishpojkvän Dille. Ok då! Han heter Arild och är inte Amish, men antroposof iaf. Det är verkligen lika coolt, om inte coolare. Jag kan köra med "min pappa kan köra långtradare", och då kan han kontra med "Oh yeah, min pappa är rektor på en antroposofisk skola". (På ren svenska min egen pappa förorenar luften, hans pappa står för en ideologi där ekologi och kretslopp är ganska högt rankat.)

För att summera inlägget vill jag tillägna Suzana och alla andra återanvändare den här finstämda balladen som summerar varför man bör överväga en loppiströja eller vintageklänning då och då.

"Fifty dollars for a T-shirt, that's just som ignorant bitch (shit)!I call that getting swindled and pimped (shit). I call that getting tricked by a business"

Thriftshop -  Macklemore

4 kommentarer:

 1. Har du kollat in Bokbörsen? http://www.bokborsen.se/
  Jag har inte testat den själv men har hört flera rekommendera den. Vid en snabb sökning verkar det som om det finns några ex av 'Stäppvargen'. /Gejmern

  SvaraRadera
  Svar
  1. Raring är det verkligen du? Jag har blivit tipsad om ovan nämnda site. Vad jag skulle vilja är att ha ett pat stycken faktiskt. Men jo, jag ska hoppa dit och check it out.

   Radera
 2. Ett bibliotek och en trädgård blir aldrig färdig, det som är roligt.

  SvaraRadera