12 april 2011

Mat eller nåt

Borde antagligen plugga just nu. Ta itu med berget av uppgifter som känns helt o-lockande. Eller kanske städa. Eller nåt vettigt i alla fall. Har nog en handlingsförlamnings period nu. Vet inte riktigt i vilken ände jag ska börja.

Så jag börjar med att visa att det inte alls är enformigt att äta vegetarisk mat. För ibland får man såna här överraskningar:


Jo den gick att äta. Decibel åt den med två korvbröd.

Sen måste ni få se mina "knappar" jag köpte för två veckor sen på "The English Shop"

Ni får ursäkta blänket, varken jag eller kameran är särskilt ny eller kunnig på fotokonst.

En av de saker jag uppskattar med att resa till andra ställen är det matutbud som kan vara annorlunda. Som icke köttätare är ju Dalarna på många sätt en usel matkultur att vistas i. Men "på min gata i stan" där finns goda saker som t ex halloumisallad. Se bara så glad man blir av nåt annat än ost och skinksallad.


 Sen alla småbutiker med mat från alla jordens hörn. Nu börjar vi visserligen få ganska mycket thailändska varor i min hemkommun, vilket jag tycker är jätteroligt. Fast jag hade gärna sett lite mer kultur representation matmässigt. Visst vi har Ica Maxi med en hylla "exotisk" mat, men aningen mer hade inte skadat.  Just resturanger  med ex libanesiskt, ryskt eller Indiskt skulle inte riktigt fungera här. Här fungerar mest oxfile med bea sås, hamburgare och pizza. Det finns bra kockar i bygden som suckande har fått ge upp alla tankar på konstnärlig utsvävning, och som just nu står och steker black and white istället för att få prova göra storverk. Sen är jag dessutom lite less på "vanlig" pizza. Se bara så harmonisk man blir av ex pizza huts panpizzor som är liiiite roligare än de man kan få i vår del av världen.

1 kommentar:

  1. Åhh va skoj att besöka vår vackra huvudstad, längtar tills nästa gång vi kan ta oss ner.. =)

    SV: Nja..min kropp kan inte ta åt sig järn ur maten på rätt sätt längre så det blir till att äta järntabletter 2ggr/dag och blodhämmande vid mens som första steg..funkar inte det skulle jag testa nån spiral..sista lösningen blir till att operera bort livmodern.. Men nu knaprar jag järntabletter.. =)

    Kraaaaaam
    Sanna

    SvaraRadera