28 januari 2012

Vad är väl en bal på slottet

Åhhh,jag är sååå dubbelmoralisk : D Anledningen? En bal på slottet! Okej inte riktigt, men nästan. En av mina systrar tar studenten i vår och till det kommer valmöjligheten att få gå på bal. Även om prinsessor är ett dåligt val av förebild så är det en känslig bit det här. Jag har alltid kämpat med mina inre motsägelsefulla känslor för barbies, prinsessor och vackra filmstjärnor!

Men när jag förstod att lillasyster övervägde att ditcha balen för att det är för dyrt (och hujedamig det är det) då kickade min prinsessanda in. Inte gå på balen!!!!!
Backa bandet, noooo. Klart du ska! Eftersom att hon är näst yngst i en skara av fem relativt vuxna syskon så kände vi möss att Askungen måste få gå på bal. Ja, ja, jag medger att jag är som en sån där hemsk syster som pushar syskonen att gå på skönhets tävlingar bara för att de vill projicera sina drömmar på barnen. Men vet ni, de införde bal där jag bor ett år !!!efter att jag slutade skolan. Och ja, jag har alltid velat gå på bal. Men har ju uppenbarligen inte gjort det.

Vår Cinderella vill helst ha en blå klänning och jag kan inte sätta mig ned med syntax eller translations för skolan när det finns en balklänning att hitta : )
Snart är det vår, fortare än vi vet ordet av och då måste vi har hittat en klänning som gör bärerskan nöjd. Så jag ska leka "prom-mum" så ofta jag kommer åt denna vår. Alla tips om biluthyrningar, klänningställen och andra bra tips mottages tacksamt : D

4 kommentarer:

 1. Påminner mig om att en mamma med dotter var in till mig på södran och hälsade på för ett par veckor sedan..dottern berättade att hennes balklänning hade kostat henne 10kr. Hon hade sytt sin egen klänning utav ett par gardinner som hennes mamma hade fått till skänks..kostnaden 10kr var för dragkedja köpt på erikshjälpen.. ;)

  Kraaaaam
  Sanna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Imponerande! Och säkert roligt ha något helt unikt. Tanken här var att klänningen skulle sys upp, men sömmerskan kanske inte är så tillgänglig när hon skulle behövas : ( Så nu är det färdigsytt som verka gälla. Suck.

   Radera
 2. Många studenter har ju bal och fester hela studenttiden vid universitet, och återanvänder sina studentbalklänningar :) Vi har en dotter som fick ha sitt bal i full utstryrsel, men det var kul för henne från den hiphop-trasiga-jeans-tjejen klä upp sig och gå till frisören... Ingen kände igen henne. Och tre söner nästan i samma ålder har vi... det blev många baler...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du, det har jag inte tänkt på att det kanske blir mer baler om den unga damen fortsätter på Uni., hm då är det verkligen en investering! Mina bröder har tagit unga damer på bal och jag kan bara konstatera att killar kommer undan lite billigare.

   Radera