29 april 2013

Lite senare samma dag...

...insåg jag att jag blir påverkad av alla böcker som passerar mitt huvud. Jag brukade vara en sån konsekvent och feg läsare. En sån som bara läste saker i min bekvämlighetszon. Men nu har jag slängt alla principer i sjön. Så i april har jag läste om galna mammor (Jag är den som skall komma), barn som dör (samma som ovan samt Oscar Skogs Pojken som fann en ny färg), modern poesi av en manlig språkvetare, en massa inte-jag böcker alltså.

Allt medan jag lånar böcker så parallellhandlar jag böcker och läser om sånt som ligger hemma och skräpar. Det känns som en mani just nu. Läsa, lära och sen omigen. Nytt, gör nya kopplingar i hjärnan, tänk om tänk annorlunda. Jag behöver verkligen en till bokhylla. Nu har jag hittat den enda värd att ha.
Vet inte var jag hittade bilden, (på nätterna glömmer jag lätt bort att anteckna :D) men jag känner lite som Fry härovan - ge mig, snälla!

Bortsett från mitt bokberoende så ser jag filmer och serier tills mina ögon inte längre vet vad de ser. Sista filmen var The Raven. En slags berättelse om Edgar Allan Poe, maken propagerade för att jag skulle se den. Eftersom att jag läser om Poe nu kändes det vettigt. Jag är väldigt svag för Poe. Fast filmen var väl inte ett mästerverk, men väl underhållande. För er som är skeptiska mot Poe vill jag säga att hans privatliv var i stort sett lika skruvat som hans berättelser. Det antyds i filmen även om det inte är det som lyfts fram. Blod, lite gore och en galen copycatmördare är vad vi får se.

Cloud Atlas såg jag dagen före Poes saga. I mitt tycke var denna mastodont riktigt intressant och sevärd. Men hrm, jag har hört sägas att den har "långa inflygningscener" (seg alltså), och ja ni ska inte förvänta er MTV-tempo. Bra skådespelarinsatser och tänk reinkarnation, en människas värde och Tom Hanks, Halle Berry och Hugh Grant...det ska ni vänta er. Samt en något fram och tillbaka tidsperspektivhoppande film. Var pigg när ni tittar! (Inte som jag mellan  ca 23'00-02'00.)

Funderar på att ta en "vit" vecka när det gäller input från litteratur, media o.s.v för att leka i trädgården. Fast det får vänta tills jag har besegrat Jeanette Winterson inför vår minibokcirkel (ja jag vet att jag föreslog trekant, men nu undrar jag om inte "Awesome Threesome" vore bättre eller vad säger du M?).

6 kommentarer:

 1. Oooooo!! Perfekta namnet! Awesome Threesome it is =D

  SvaraRadera
 2. jag varvar, men för tillfället tycker jag att det ges ut för många olyckliga böcker

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vad är det med folk och elände? Det är därför det känns så bra att gå in och köpa sig en serietidning då och då för att få lite roligare perspektiv på tillvaron : )

   Radera
 3. Svar
  1. Samlade jag i sååå många år : ) Nu läser jag helst Nemi och Knasen. Men jag älskar serier och grafiska noveller. För mig är det en konstform att kunna uttrycka en poäng i tre rutor. Min pappa hade dessutom klassiker i serieformat. Det var hur coolt som helst, visst han hade de "riktiga" böckerna också, men det ena förringar icke det andra. Numer finns det så oerhört begåvade serietecknare som förtjänar mer cred än de får. (Det fanns det förr också men jag upplever en stor blommning de sista femton åren.)

   Radera