08 december 2009

Blå

Hm, nu skulle det förstår kännas bra om jag kunde skriva ett muntert julinlägg eller liknande . Men jag kan inte.Eller mera sant, jag vill inte.

Livet är som vi alla vet cykliskt.Det går i spiraler, upp och ner. Eller som Ulli skulle ha sagt ' Snurrar upp,snurrar ner men det ger så lite.' Där  har jag varit ett par dagar. Saker ordnar sig, det gör det alltid. Men någonstans inom mig börjar jag tvivla. Kan jag verkligen förbättra minsituation. Är det inte närmare sanningen att jag står där jag alltid varit. Utan fast jobb, dåligt ställt och med en inre känsla av ensamhet. Det sistnämnda är förstås en känsla bara. Och jobb ja vem har det ? Men jag är trettiosju år och har faktiskt jobbat en hel del i mitt liv. Tagit jobb som andra rynkar på näsan åt, städat - vårdat- smutsiga verkstads monteringar. Har något av detta fört mig någonstans. Nej. Har jag fått fast jobb fast jag har gått upp vid fem på morgonarna, jobbat helger och kvällar, varit på ställen där själen kryper ihop av olust. Nej.

Ska mina studier ta mig framåt? Just nu känner sig själen mörkblå och vingarna är gråa av all aska och dammet ligger tjockt på fjädrarna. Jag orkar inte lyfta från den här platsen av självömkan idag. Kanske imorgon. Eller om ett år. Ingenting motiverar mig. Inte julen, inte bristen på guld och ingenting faktiskt.
Är det så här det ska vara resten av mitt liv. En kamp om olika saker dag ut dag in. Är det inte matriella ting så är det kampen för barnen. Ska det bli lungt i mig någongång.

There's a possibility
All that I had was all I'm gon' get

Lykke Li

3 kommentarer:

  1. När du är redo så är Mias trick att skriva 3 sidor med allt hon är tacksam för... Kanske funkar på dig med.

    SvaraRadera
  2. a, bra sagt, m! va tacksam för det du har inte missnöjd över det du inte har! men, ja vet hur d känns, tufft som fan! en plan till hur du tar dej dit du vill kanske? eller fråga dej självv vad du vill ha gjort när du är 80 år å tittar tillbax, var det dom små sakerna i livet som var viktiga eller fast anställning? finns inge rätt å fel, det kan bara du svara på. lycka till vännen! kram

    SvaraRadera
  3. Brudar tack för kommentarerna. Visst är det mkt jag är tacksam för men vissa perioder överskuggas den känslan av tvivel som sagt var. Jag antar att det där med jobb är en yttre mätare som inte har så stor betydelse. Men ibland känns det så.

    SvaraRadera