10 december 2010

10 December; Malin-dagen, släng dig i väggen Nobel

Har bakat frenetiskt mellan pluggande och barnbestyr. Fick chansen att använda tre av min muffinsformar, äntligen.
I den vänstra multiprickiga så gjorde jag non-stop muffins, bilden gör inte färg-glädjen rättvisa. Sen gjorde jag pepparkaks-muffins i flugsvamps-formen. Sist, men inte minst, choklad- muffins med vita chokladknappar i den högra, rosa vit-prickiga. Jag var så nöjd.
Igår var det Anna-dagen, ni vet den då julölet skulle vara färdigbryggt. Eller den dagen då alla Annor hade namnsdag. Så även jag. Min familj hade dagen till ära köpt "Knasen" till mig, samt söta vita mini- julstjärnor.
 Min man var så nöjd att han äntligen fick köpa blommor åt mig. Tål ju inte särskilt många annars. De passade så bra in bredvid de stora röda mamma gav mig innan hon flyttade.
Fast Decibel var bekymrad över att jag bara hittade en "Riktig" kruka åt en av dem. "Folk som hälsar på kommer att tycka att det är jätte knäppt med att ha en blomma i en kaffe-kopp", deklarerade hon. Men på nåt sätt antar jag att jag kan ta det.
Men i dag har ju Malin namnsdag, så grattis och väl bekomme eller så blir det mörkt....
Därför så blir dagens jul-låt en utvald i Malins ära. Det är svårt att passa in människor med låtar ibland, för sånger precis som människor har ju lager. Vissa lager av en sång kan passa en person och andra lager inte.
Men jag är djärv och föreslår "Christmas Tree" med Lady Gaga, dels för att den inte är konventionell -precis som Malin, dels för att hon gillar Gaga (vem gör inte det?). Fast nu är det ju lite speciellt att ha namnsdag på nobeldagen så därför tar jag en sång till. Det blir vackra "Koppången". Den väljer jag för att den är så dalsk och det är Malin med. Hon kan tom prata infödinska ! Sen så är den lika vemodig som hon är ibland.
Två veckor kvar, till tomtefar : D

4 kommentarer:

 1. namnsdagsbarnet10 december 2010 22:21

  Shit va rörd jag blev :´)Och då menar jag inte petad på! <3

  SvaraRadera
 2. Blomma i en kaffekopp är perfekt, jag har köpt koppar bara för det :)

  SvaraRadera
 3. may i suggest the next song be River by joni mitchell?!

  SvaraRadera
 4. @ Malin, det var tanken.
  @ Hannele, ja jag ska berätta för min dotter att det faktiskt finns fler som har kaffehoppar än hennes töntiga mor : D
  @ Secret Santa, thank you for the suggestion : ) I will first of all try and listen to it myself since I haven't heard it, yet....

  SvaraRadera