03 december 2010

3 december

Jag var ganska nöjd med vår adventsljusstake, men Sol tyckte att den behövde något mer. Vanligtvis så ogillar jag hennes benägenhet att vilja ställa sina plastdjur överallt men här kändes det helt ok.Nu när jag har vant mig så tycker jag att kronhjortar och rådjur ger en julkänsla a la Yule, den vilda jakten och skogsförnimmelse. Så den får vara kvar lilla djur familjen.

Helst av allt vill jag storbaka den här helgen, men det blir den ultimata plugghelgen istället. Men jag är iaf nöjd med mitt val av bok till den ena uppsatsen. The Color Purple är en fantastisk historia med en en plågad förtryckt huvudperson som får sitt "ganska bra ever after" på slutet. Kanske har ni sett filmen där Whoopi Goldberg spelar Celie som utnyttjas av sin far, misshandlas av sin man men reser sig och visar patriarkatet lång näsa. Boken är ändå bättre. I filmen kommer inte kärleks historien mellan Celie och Shug Avery fram lika tydligt. Sen älskar jag hur  (vissa anser att det är overkligt ) Celie och hennes man bygger upp sin relation igen efter att hon har blivit vuxen nog att stå upp för sig själv.

En annan bra bok är Her Fearful Symmetry av Audrey Niffenegger. Jag och min gamer- Marie har läst den och diskuterade den just idag. Vilka ska läsa den här boken ? Ja alla som gillar övernaturliga stråk i dramaberättelser. Varför ska man välja just den här ? Jo, för att Niffenegger skapar karaktärer som man vill följa och hon kan verkligen veckla in ploten. Bara det faktum att ena huvudpersonerna jobbar på en kyrkogård som guide gör boken värd att läsa.

 Vad handlar den om? Edvina som dör och lämnar sin posha London- lägenhet till ett par systerdöttrar hon aldrig mött. Vi får följa tvillingarna Julia och Valentinas omställning från amerikanskor till britter och deras märkliga relation med dess spänningar. Dessutom blir inte saken bättre av att Edvina råkar "fastna" i sin förra lägenhet. Visst är det tråkigt att dö, särskilt om man inte kan komma ifrån de kvadratmetrar man råkade bo på innan sin död.

Dagens jul-låt; "Gothic Christmas" med Within Temptation. Den tillägnar jag min idol Nemi och mina systrar Amanda, Emelie (som även kallas Nemi) och Elin som alla är riktigt rockiga girls!

1 kommentar:

  1. Inga problem gums! Syr gärna armband åt dig, tar 45kr styck för dom på marknaden och fick mitt första sålt där idag så det var superkul!

    Nyfiken! Dyker ni upp något i Freluga? =)

    Kraaaaaam
    Sanna

    SvaraRadera