10 december 2013

Dag nio och tio

Jag är lite efter. Med listandet. Men dag 9 i julbildsutmaningen (igår) började bra.
Före lunch hade jag lyckats göra en hel sats av dessa raringar. Sen blev jag knäckt, nästan bokstavligen. (Fast jag kan säga att det var den bästa knäck jag har gjort, konsistensen blev perfekt.)

Jag hade planerat en hel del vettigt, men sen slog min eländiga astma till. Vi är lite osams den och jag. Den har redan skickat mig till sjukhuset för två veckor sen. Förkylningar är experter på att ta våra svagaste sidor och sen medan kroppen figthar förkylningen passar det onda knäet, känsliga magen eller som i mitt fall - luftrören på att bråka.

Tyckte riktigt synd om mig själv i natt när jag dödstrött bara kände att jag orkar inte åka in. Sen i morse när jag som slumpmässigast tittade på rutan som talar om hur många doser som finns kvar stod det  - 0. Det förklarar varför jag inte blev minsta skakis eller darrig hur jag än inhalerade i går kväll/natt. Sånt tänker inte jag på när jag är trött.

Men morgonljuset avslöjade den bistra sanningen och nu är jag skakis som sig bör, och kan fundera på julklappsrim. Jag älskar att få brev. Inte mail. (Nej, det är inte så att jag blir sur över mail eller så.) Det är dock något alldeles särskilt med att få budskap på papper : ) Så jag tänker att om man vill att någon ska skicka lite riktiga brev till en så kan man ju faktisk ge bort fina brevpapper med ett tillhörande tiopack frimärken - vill man vara supersäker på att de ska skriva kan  man ju go over the top och slänga med en cool penna.

Så här följer:
"Detta gjort av trä ska du ha
ger du det sen tillbaks till mig blir jag gla'.
Glöm dock inte att sätta på,
är det tungt gärna gånger två.
Den avlånga saken jag skickar med
ska du bruka enligt vanlig sed"
Mitt års julkortsrekord på 26 kort får illustrera detta. Det är alltså jag som ska skicka dessa, det är inte så att jag är så populär att jag redan nu har fått så här mkt kort. (Nu för tiden sparar folk gärna pengar genom att skicka jul-sms eller kör Facebookhälsningar - but not me baby, I'm old school.) Så dag tio, check!9 kommentarer:

 1. Sv: HAHAHAHA, du är inte trög, men trött kanske?
  Jag tycker ju att rim inte ska gå att lista ut, som typ: Ingen brudklänning med slöja, utan en stickad, skön....
  Det är ju liksom inte kul.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sant, trötthet skyller vi på, Men efter jul får du gärna avslöja vad tusan det var som jag inte kan lista ut : D

   Radera
 2. Mmm här är knäcken snart slut så jag får väl till att koka mer är jag rädd..annars blir det rama skri när Linus kommer hem om inte annat.. ;)
  Jag är personligen helt värdelös på rim, men beundrar verkligen dom som ger sig tid att klura ut dessa år från år.. =)
  Hoppas den elaka astman ger med sig snart gumman <3
  Varma kramar
  Sanna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, den är rätt hopplös fortfarande. Mest bekymrad för att jag och Nova ska ner till STHLM och se på en dansshow med klubben på lördag. Eller jag är bekymrad för att jag ska bli akut dålig under dagen, men jag får lita på att allt ordnar sig. Vi kanske ska ha rimstuga något år tillsammans då ; P Knäck måste man ha hemma i december, så där håller jag med Linus : D

   Radera
  2. Håller tummar och tår för att du skall "klara av" lördagen utan problem <3
   Jodå jag vill gärna ha knäck vid jul jag med så jag får slänga ihop några omgångar till..har bestämt mig för att inte ha extra öppet i lokalen nästa vecka utan lägga tid på pyssel här hemma istället..ibland måste man ju priotera "sig själv" lite..strunt samma om en utav säljarna blir lite purken.. =/
   Ja en rimstuga skulle vara riktigt trevligt.. =)

   Radera
 3. oj vad klok du är vännen! Det var en så fin tanke med julbreven, och jag skäms för att jag lite helt valde bort det där med julkort. men det fanns en tid med för mycket och löpande-bandkänsla och så var det gjort. Men ett julbrev här och där, där man kan få överraska, det tycker jag om att skriva. Fixar julklappar år alla och från alla här hos oss, och är snart snart färdig..men det känns fint i år. och dessutom pakcar paket till tradera :) kanske man kan börja signera med "tomten snart :) och jag är så imponerad av ditt knäckskapande, men så ledsen att du ska behöva lida sådär.
  Hoppas du får må som så fint som jag önskar dagarna framåt nu..

  många kramar fredag, Lycke

  SvaraRadera
  Svar
  1. Först, tack för omtanken. Jag tycker att allt med julen ska vara lustbetonat, men vet att det lätt blir känslor av att "jag borde", och sällan för sin egen skull. Så skriver man inte julkort kanske man pysslar med något annat som ger glädje. Bra att det det känns fint i år.

   Radera
 4. själv tycker jag att det kan ibland vara svårt att tyda handskrivna brev, föredrar mejl :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha,ha jag Hannele du vet inte hur rätt du har i mitt fall. Jag älskar att skriva, såväl som att läsa, men min handstil lämnar något åt läsaren att tyda. Ska folk se exakt vad jag skrivit blir det mail. Men julen är ju mysteriernas tid så då ger jag bort det i samma veva som folk får sina julkort - smart va ; P

   Radera