22 december 2013

Lista, lite kalas och L-----N

Gårdagen ägnades mest åt min dotter som fyllde år. Kalas. Släkt. Kakor och stuff. Men jag tar lite lista först.
Dag 21- fulaste saken jag vet vid jul är den klassiska, läskiga och oerhört fuuuula tomtemasken som skrämmer slag på barn och folk med svagt hjärta. Tack och lov blir det vanligare med fina skägg, och bra kostymer.
Dag 22- Jag är förtjust i de här lite "gammelpynten" som kallas virvateller.
Man drar ut dem och hänger dem i fönster så snurrar de och precis som det står på förpackningen ger de feststämning : )

Annars var det vintersolstånd, nyligen fullmåne och femton år sedan jag låg lätt chockskadad på BB den 21 december 1998. Svårt att tro att min lilla nu är min stora.
Igår var det så obegripligt, idag tänker jag på att hon kommer inte vara här hemma i femton år till. Om några år står vi och lassar möbler till första egna boendet, och hon kommer vara glad men jag kommer ha separationsångest. Men än bor hon hos mor.

Russinkakor och världens bästa brownierecept från Matildas Kafferep. Konsistensen är perfekt, jag har aldrig lyckats så bra med en brownie förut. Ovanpå har jag strött pepparkaksdeg, men till skillnad från Matilda använde jag citronsmak på den vita chokladen - hon har bakat med vanlig vit. Det smakar underbart hursomhelst.
Jag invigde min muffinsform med julfigurer genom att tippa i Red Velvet-cakesmet. De smakar godare än de ser ut - jag lovar!
Paketöppning. Mina flickor mellan farfar och farmor. Vi hade gett henne en telefon på morgonen. Hon har alltid haft såna enkla, superbilliga men nu fick hon en ny iPhone faktiskt. Det har varit lite debatter här hemma nämligen att tjejernas mostrar ofta låtit lillasyster ärva deras lite mer avancerade telefoner. Men som John Hurt säger som Doctor Who "No More". Nu är det slut med det. Hon var nöjd med dagen och sina presenten. Fast vi hade sparat det mest spektakulära till sist.

Alla kunde inte komma. En av mina bröder reser genom Dubai, Maldiverna, Sri Lanka osv. Men han skickade det här:
En mindre chock. Och glädje. Så de sista 24 timmarna har det varit en hel del London-frågor. "Vad ska man besöka? Var har ni varit? Hur är det att flyga?". Vem är världens bästa morbror just nu tror ni?

3 kommentarer:

 1. ett stort grattis till din lilla stora! visst är det underligt hur fort de växer upp! magiskt och vackert men alltid förunderligt. och vilken present minsann!!! Här fyller min lilla stora snart 12 och är strax längre än mig?!???!!! kikar in mitt i natta före julaftonsmorgon och vill önska en underbar fridfull Jul till dig och de dina. många varma kramar från mig..

  ~Lycke

  SvaraRadera
 2. @ Lycke, tack och jag hoppas din jul var fin.
  @ Hannele, visst var det en present utöver det vanliga.
  Min dator har brutit ihop så jag gör allt från min telefon nu. Därför är det tomt på bloggen nu. Suck! Att skriva på en telefon är inte samma sak.

  SvaraRadera