20 december 2013

"Sunshine she's here, you can take a break"

I går var det full rulle. Kort resa, hem sent. Shopping : ( Men glada barn. Subway och alla var nöjda. Sen inser jag att jag borde köpa julklappar till mig själv för jag hittar fem saker jag själv vill ha innan jag hittar en sak till någon annan. Dagens behållning var barnens förnöjsamhet och besök hos modern i hennes julpyntade hem.


Dag 19 - Juklapp jag önskar jag aldrig fått/eller gett.
Öh, lätt. Jag avskyr när jag inte hittar något bra och panikköper en Alladinask och skraplotter till någon som är svår att hitta något åt. Vanligtvis min ena bror....jösses vad köpgodis han har fått genom åren. Pinsamt javisst, men Jesus i Genesaret vad han är svår att ge nåt åt.

Dag 20 - Vad får mig att känna mig julig och i stämning?
Att baka pepparkakor och lyssna på julmusik samtidigt. Det är suveränt. Gärna lite äldre amerikansk musik. Frankies "Let it snow, Let it snow, Let it snow" och Nat "King" Coles fantastiska "The Christmas Song".

Sen att städa i vetskap om att jag gör det för att kunna sätta fram julsaker, och lyssna på julmusik samtidigt. Helst lite klassisk musik som den de spelar i "Beatrix Potters Sagovärld". Sen går komisk julmusik bra att städa till. Utan Billy Macks "Christmas is all around" eller "Grandma got run over by a reindeer" är fläckar svårare at gnugga bort.

Att se tv Lucia eller riktig Lucia är ju också något som ger mig glad-rysningar. "Betlehems stjärna" (säger ateisten ha,ha) är så fin att mina ögon tåras, då har vi inte ens nämnt "Koppången". Att se Lucia skrida fram med tärnor och dessa fabulösa stjärngossar, det är jul. Jag är otroligt svag för det finfåniga med stjärngossestrutar. Att se vuxna män allvarligt sjunga med koner på huvudet är väl jul.

Som ni ser finns ett tema, hm. Musik förmedlar känslor och därför tror jag de flesta tycker att musiken är en backgrundsmatta som betyder mycket för stämningar. Så nu måste ni få gladstämning.
"Happy" - Pharrell W från Despicable Me 2.

"Because I'm Happy
Clap along if you feel like that's what you want to do.
Here come bad news talking this and that
(Yeah) Well, give me all you got, don't hold it back.
(Yeah) Well I should probably warn you I'll be just fine"

2 kommentarer:

  1. jag hoppar över julklapparna om jag inte hittar något....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har lite svårt för att hoppa över julklappar. Det känns lite som att man låter någon gå ut med julen då. Men det är ju fånigt att köpa för att köpa. Ritualmässigt känns det viktigt att se till att alla har något inslaget, det behöver inte vara dyrt....men Alladinaskar - nej det blir det inte mer. (Nu kör jag Paradis istället ; P).

      Radera