30 december 2013

Tio juliga saker om mig som ni inte vet

Dag 30 - se rubriken.
1. Jag har brukat planera julen sådär från januari, och helst under sommaren. Sen sådär runt tjugonde december brukar jag grina av stress för att jag inte får till det som jag vill. (Ja, visst är det omoget.)
2. Jag är allergisk mot stearinljus. Hur kul är det i december? Så fånig åkomma att den borde bannlysas från planeten.
3. Jag älskar julklappslistor. Förra året var första året jag inte skrev en egen, men jag tänker banne mig börja igen!!!
4. Jag har alltid drömt om att få fira julafton själv något år. Lite konstigt kanske men jag vill prova. Antagligen när jag är sjuttiotre och inte vill längre lär jag väl få det.
5. Jag skulle mycket hellre vilja ha det som i bl a USA att få julklapparna på juldagsmorgonen och slippa tomtekravet, det underliga i att planera klapputdelningen efter maten och Kalle Anka.
6. Jag vill väldigt gärna gå på en julotta, men har alltid någon bra ursäkt för att få sova istället.
7. Jag ser julstädning som en slags ritual och ser faktiskt fram emot den varje år. Det hör till för mig. Fast att det inte är viktigt för mig att ha städat annars.
8. Jag köper alltid någon julkalender åt mig själv trots att jag är 41 år. Oftast Bamses, men även andra. Sällan chokladkalendrar dock.
9. För mig är själva julafton en av de minst viktiga dagarna i december. Det är inte målet utan vägen ni vet. Den är kulmen, men känslomässigt inte viktigast.
10. Jag önskar att jag hade fått vara Lucia någon gång och tycker att det är lite trist att det aldrig blev så när jag var ung.

2 kommentarer:

  1. Du får gärna komma och lussa för mig nästa år

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det var ju planen i år. Meeen, det finns ju alltid nästa år som du påpekar.

      Radera