07 december 2013

Favoritbloggar och kakor

Så mycket att fundera på...så lite utrymme kvar innan för pannbenet : D Igår tänkte jag mest på att min bror skulle komma hit, att jag önskar att det inte är för sent att göra något av alla saker som jag drömde om förut och så tänkte jag på Nelson förstås. I min skola under mellan och högstadietiden var politik viktigt. Så vi fick göra rättviseövningar, lyssna på Fjedur live, bära rör-inte -min-kompisknappar och det var mycket prat om Nelson Mandela, Sydafrika och apartheid. Jag måste nog ha haft tur med mina lärare har jag insett.

De allra flesta hade goda ideal, tyckte om att undervisa och särskilt några var otroligt duktiga på att få oss barn att bli intresserade av att ta ställning i frågor.  Nu för tiden tycker jag faktiskt bättre om den där Anna som var så där idealistisk jämfört med surkarten som följer mig omkring. Nåja i dag är dag sju och man skulle ta upp några favoritlänkar eller bloggar. Det blir nästan för svårt för mig för jag följer ganska många numer.

Inget fjäsk utan helt ärligt så är nog en av de allra viktigaste bloggarna för mig vår liststarterskas, alltså http://julilaloland.blogspot.se/ . Det var den allra första bloggen som jag följde. Sen började jag följa Hannele och just denna länk leder till hennes bokblogg, men hon har flera bl a om trädgård, och om traditioner - en stor julälskare. Främst läser jag bokbloggar. De jag alltid läser är de som finns här i min länklista till höger, Helena/Dark Places, Anna/Bokstävlarna (älska namnet hör ni), Eli, Calliope och Lingonhjärta i Argentina.

Sen älskar jag att gå in på Lyckes blogg, så fina tankar och bilder hittar ni HÄR. Amerikanske Vanessa Valencia är en annan favorit. Hon lever med sina älskade hundar och en trädgård värd att dör för, ren magi, jag svär. Hon anordnar Halloweenfester och Alice in Wonderland parties så gå nu DIT PÅ DIREKTEN. Så har jag barndomsvänninan Suzanas blogg krimskramsan, hon älskar ekologisk odling och pyssel. Mycket pyssel. Och loppisar. Och så bakas det.

Och se här Smulan idag har jag bakat med. Vissa centrum i solsystemet blir ju femton år snart.
Det är polkagriskross på de suddiga, jag vet att du kommer undra : ) M&M på de andra.
Saffranssnittar med mjölkchoklad, från sista numret av Hembakat. Vi får väl se hur det smakar.
Annars var det sjunde luckan i min bamsekalender som innehöll en förskräckt råtta.  I morgon julshow på Mora Parken av M & M dansarna, men först adventsfika med lite släkt. Just nu ska jag mest släcka lampan......kanske sova?

PS. Dagens låt: För alla dom - Petter,Mogge, Ison & Fille.....när livet glider förbi.
(Mogge):
"En sång för alla dom som vågar drömma och håller hoppet vid liv
En sång för alla dom som står vid sidan och ser livet glida förbi
En sång för alla dom som förlorat något och aldrig funnit nån frid
En sång för alla dom, En sång för alla dom"


4 kommentarer:

 1. Härligt avkopplande att baka kakor! Tack för omnämnande! Bolintresset har tagit över lite av trädgårdsintresset. Jo, julgalen är jag, det har inte gått över, liten notis i Göteborgs-Posten: http://www.e-pages.dk/gpbostad/91/

  SvaraRadera
 2. Ibland är en kakdeg allt som behövs för att få tankarna att vandra åt rätt håll. Varsågod, omnämnadet, det är ju så att jag läser din blogg regelbundet. Jag kanske inte alltid kommenterar på de jag följer, men läser det försöker jag med så ofta jag kan. Sen är det väl klart att bokintresset tar över nu - trädgården har väl gått i ide : D
  Hm, nu fick jag en idé, vore det inte intressant att testa att odla samma växt fast på olika ställen. Jag bor ju typ i Dalarna, du på Hyséns planhalva, sen få med sig nån mer sen testar man hur det går för den enda sort hos de olika odlarna. Låter ambitiöst, men inte omöjligt. -vi får se om jag orkar dra i gång nån odlarutmaning efter vasaloppet : )

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hos oss kan det vara 14 dagars skillnad på vår lilla tomt, om växten växer typ norrsidan eller i skydd.

   Radera
 3. Samma här faktiskt. Min mans morfar planterade pärlhyacinter som sen har spridit sig över allt, och där märks det ju tydligt då vi verkligen har en solstekt baksida och skyddad mörkare framsida.

  SvaraRadera