28 mars 2011

Stockholm i mitt hjärta

Har kommit hem efter att tillsammans med maken ha "gjort" Stockholm. Platsen jag är född på, där jag har bott själv i perioder och där nu majoriteten av min familj nu bor. Dalarna är ett av jordens vackraste områden, det tycker jag på fullaste allvar, men...jag behöver lite mer stimulans än vad det kan ge mig. Så jag räknar den här helgen som en uppladdning av mina batterier och anser att det borde vara avdragsgillt i deklarationen alla mina utgifter under helgen. (Okej drinkar kan jag väl betala själv.)

För första gången har jag nu gått på casino, en totalt otippad grej att göra, men ack så roligt. Nej jag spelade inte bort nånting, men tittade på andra människor som bara kastade tusenlappar hit och dit. Så visst finns det pengar i Sverige. Atmosfären var så långt i från min lilla hemort man kan komma och det kändes som att jag inte bara hade bytt stad utan land.


Stockholm bjöd på vackert men blåsigt väder. Och löningslördag som det var så kan ni säkert ana hur myllrande av liv det var på alla gator.

Vid St: Eriksplan finns det här trevliga fiket med goda sallader, smörgåsar och pasta. Mina kompanjoner håller med till fullo, maken Daniel samt Michael (min bror) och hans sambo Ida var fullt nöjda.
Inte långt ifrån fanns ett förtjusande cupcake café som tyvärr var en smula utplockat när vi kom men lite godbitar fanns kvar.
Jag gillade att de hade mini-cupcakes för då kan man köpa två utan dåligt samvete. Jag tog en viol-citron (godare än det låter) samt en latte smakande härlighet, Ida tog en Rocky Road samt en polkagris goding. Daniel åt ingen men Michael lät sig i luras en Rocky Road. Japp de var delikata.
Ja de serverades på små vita kakelplattor, lite småroligt sådär.

Har i alla fall köpt en hel del roligt påskgodis till mina flickor påskägg, men kan inte riktigt visa här då Decibel ibland läser mammas blogg. Men jag är överdrivet nöjd med inköpen som shoppades från bl.a The English Shop (heaven för en anglofil ; D ), gamla stans chokladbutiker och lite andra ställen.

Men den affär vi var längst i var Science -fiction bokhandeln i gamla stan, men det skriver jag om en annan dag.

Det är dock viktigt att poängtera att Ida Erkers är en hejare på kokt ägg och risotto.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar