01 februari 2011

Toad-free Tuesday

Ny månad, nytt hopp om våren och nya kurser att hugga tag i. Den här terminen ska det skrivas för media, analyseras film, läsas en himla massa litteratur och förhoppningsvis något annat än bara det.
Är en smula utvilad än efter en hel helgs självhet då tolvåringen och Decibel varit hos mormor.

Den senare har varit så vänlig och ordnat en addition till vår PEZ-samling, dels en till Marge Simpson men helt ny figur är denna lilla skönhet.




Känner ni igen Fred Flintas lilla Pebbles ? Det finns verkligen alla slags figurer, de senaste jag såg så har de tom killarna från American Choppers, - ni vet Discovery Channels högljudda Mc-byggare.

Annars då ? Funderar på lite re-decorating hemma under året. Kruxet är som alltid cash, som vi ju alla vet är king. Fast det är ju en årslång plan så nåt lär väl bli uppfräschat.

Nu har jag läst ut Kate Mortons underbara The Distant Hours. Är ni minsta anglofiliska och uppskattar mysterier så är detta den perfekta boken för just dig. Vem kan inte låta bli att älska en bok där tre av huvudpersonerna heter Persephone, Seraphina och Juniper. Luverly.

Edie Burchill blir väldigt nyfiken på sin mors reaktion över ett brev som anländer. De har en stel och komplicerad relation, och Edie inser att hon vet allt för lite om sin mors förflutna. Brevet väcker en önskan om att undersöka både det ena och det andra.

Allt verkar dock vara knutet till den lilla byn Milderhurst, där tre excentriska äldre kvinnor huserar i  vad som kallas Milderhurst Castle. Mest mystisk är den förvirrade Juniper, som är yngst av de tre. De är dock lite av lokalkändisar dels för att de bor i ett mindre slott, men även pga boken The True History of the Mud Man, som ska ha skrivits av systrarnas far. Det gör Edie mycket fascinerad då det var hennes favoritbok som barn.

Då det är den lätt galna Juniper som skrev brevet som anlände hem till Edie så är Edie mest nyfiken på henne. Särskilt då Juniper verkar vara Edies mors ungdomsvän. Men vad har drivit Juniper till vansinne? Varför gör hennes äldre systrar så mycket för att hindra Edie från att tala med henne? Och vad baserar sig Edies favoritbok egentligen på?

Då jag avskyr att lägga upp spoilers skriver jag som jag brukar - läs den. Stämningen är suggestiv, lätt mörk och det är flashbacks med, älskar flashbacks ; P

I alla fall har en av min planer i dekorations väg med engelskhet att göra. Tänkte ha åtminstone ett rum som påminner mig om England/Storbrittanien. Kanske inte kuddar med Queen Elizabeth, men åtminstone Monthy Python eller tekoppar : D

Ja vadå, jag skrev väl inget om paddornas liv eller leverne, var glada för det ni !

7 kommentarer:

  1. Seraphina är ju underbart!!! Jag vill läsa. Min morfars mamma hette faktiskt Serafia! Om jag någonsin får ett barn ska den heta det (oavsett kön & trots min brist på religiösa beliefs)!!!

    SvaraRadera
  2. Du vilket perfekt namn, i min släkt är det så exotiska namn som Anna och Maria, inget man direkt vill ha som arvenamn. (Fast min mamma tyckte tydligen det :( )

    SvaraRadera
  3. Underbara namn, ja nog är det bra roligare med andra lite udda namn.. =)

    SV: Mmm blev en sväng till pizzahut..ser du johan besvikna min när han jämnförde sin och min tallrik? hehe
    Jag och gossen skall använda dessa nya formar när vi skall baka till Johans födelsedags bricka..gossen som fick formarna när jag kom hem..han älskar mamma Mu och Kråkan.. =)

    SvaraRadera
  4. Marta, Sigrid, Ulla-Britta, Hildur, Karolina Petronella, Kerstin m.m hade ngn av de släktnamnen varit bättre? Maria och Anna har ju iaf anknytning till Jesus/modern

    SvaraRadera
  5. @ Sanna ja visst är det. Och formarna var great
    @ Mamma, intressanta namn, men jag kan ändå inte riktigt tycka att Ulla är lika coolt som t.ex Serafia. Men Petronella det hade jag nog kunnat vant mig vid ; P

    SvaraRadera
  6. SV: Jag tänker inte ge upp nu när jag är så nära målet..börjar med flytdiet om en vecka nu.. =)

    Kraaaaam
    Sanna

    SvaraRadera
  7. SV: Mmm visst är boken störtskön! Ja du får gärna glutta i den nästa gång vi ses.. =)

    Ha en fortsatt fin helg! <3

    Kraaaaam
    Sanna

    SvaraRadera